ΕΛ.ΑΣ.: «Απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση»

Με ανακοίνωση της η ελληνική αστυνομία έκανε γνωστό ότι απαγορεύει κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ενόψει του τελικού του Conference League.

ΕΛ.ΑΣ.: «Απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση»

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα ενόψει της διεξαγωγής του τελικού του Conference League που θα φιλοξενηθεί την Τετάρτη (29/5) στο γήπεδο της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Στο πλαίσιο διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα Ποδοσφαίρου «UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE» στο γήπεδο «AEK ARENA» μεταξύ των ομάδων ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – FIORENTINA την 29-5-2024 και ώρα 22:00, ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση και κάθε είδους πορεία (πεζή, μηχανοκίνητη κ.λπ) από την 06:00 ώρα της 29-5-2024 έως και την 06:00 της 30-5-2024 στο Νομό Αττικής, εκτός από:

τα νησιά του Αργοσαρωνικού και

περιοχές στις οποίες έχει προγραμματιστεί η πραγματοποίηση δραστηριοτήτων- εκδηλώσεων σχετικές με την εν λόγω διοργάνωση καθώς και προκαθορισμένα σημεία συγκεντρώσεων φιλάθλων, όπως αναφέρονται κάτωθι:

στο Σ.Ε.Φ. στον Πειραιά,

στο Ο.Α.Κ.Α. (πάρκινγκ 5) στο Μαρούσι,

Σταθμοί ΗΣΑΠ «Θησείο» και «Ειρήνη» στην Αθήνα,

Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Πλατεία Κοτζιά) στην Αθήνα,

Πλατεία Ζακλίν ντε Ρομιγί (Θησείο) στην Αθήνα,

Πλατεία Κοραή, Πλατεία Παπανικολή (Μαρίνα Ζέας) και Πλατεία «Γεωργίου Γεννηματά» (Καμίνια, Πεζόδρομος Αμοργού και Αγ. Ελευθερίου) στον Πειραιά.

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται, καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας και επαπειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, τόσο στις περιοχές πραγματοποίησης εκδηλώσεων – δραστηριοτήτων συναφών με τον εν λόγω αγώνα, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές του Νομού Αττικής».