Νικοπολίδης: «Η διεκδίκηση του ευρωπαϊκού είναι σημαντική για το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Ο Αντώνης Νικοπολίδης μίλησε για τη μάχη του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League απέναντι στη Φιορεντίνα.

Νικοπολίδης: «Η διεκδίκηση του ευρωπαϊκού είναι σημαντική για το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Ο Ολυμπιακός καλείται να περάσει το «εμπόδιο» της Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League για να φτάσει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και ο Αντώνης Νικοπολίδης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που θα καταβάλουν οι «ερυθρόλευκοι» για την επίτευξη του στόχου τους.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Θρύλου ήταν καλεσμένος σε εκπομπή του Mega και σε δηλώσεις του, τόνισε:

«Υπάρχει το παιχνίδι του Ολυμπιακού, είναι σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ύστερα από 50 χρόνια, μία άλλη ομάδα, ο Ολυμπιακός, διεκδικεί ευρωπαϊκό κύπελλο. Είναι σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός, παρόλο που είχε την πιο δύσκολη κλήρωση, κατάφερε να το πετύχει».

Στη συνέχεια, σημείωσε:

«Στο ποδόσφαιρο κανείς δεν εγγυάται τη νίκη. Όταν πήγαινες να παίξεις στην Τιφλίδα με 60.000 κόσμο και μία καλή ομάδα, που ήταν η Γεωργία, ήταν πολύ δύσκολο. Στον αθλητισμό πάντα υπάρχει η επόμενη ημέρα, γιατί πρέπει να ξανακερδίσεις».

Όσον αφορά την απουσία της Εθνικής από την τελική φάση του Euro 2024, υπογράμμισε:

«Έβλεπες κόσμο να βγαίνει στον δρόμο να πανηγυρίζει με τις ελληνικές σημαίες. Το να κάνεις υπερήφανο τον λαό σου είναι το πιο σημαντικό.

Όσο πλησιάζει η μέρα του παιχνιδιού, αυτό που σε κάνει πιο δυνατό είναι να λες ‘θα στηρίξω, θα είμαι καλός’. Μάλιστα, έλεγα ‘ότι σουτ είναι να έρθει, να έρθει πάνω μου, αλλιώς να βγει έξω’.

Η στήριξη της οικογένειας είναι σημαντική. Το να βρεις τον άνθρωπό σου, να μπορείς να επικοινωνείς μαζί του, να αισθάνεσαι ασφαλής και χαρούμενος. Δεν ζηλεύαμε, γιατί εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον. Δεν δημιουργούσαμε ανασφάλεια ο ένας στον άλλον. Η σχέση μας πέρασε δοκιμασίες, αλλά το βαθύτερο είναι η αγάπη, η εκτίμηση και ο σεβασμός για τον άλλον».