Ολυμπιακός: Έρχεται υποψιασμένη η Φιορεντίνα, υποψιασμένοι και οι «ερυθρόλευκοι»!

Στη Φιορεντίνα λένε ότι πήραν το «μάθημά» τους μετά τον περσινό χαμένο τελικό του Κόνφερενς, αλλά και ο Ολυμπιακός έχει πάρει τα δικά του «μαθήματα» πιο πρόσφατα.

Ολυμπιακός: Έρχεται υποψιασμένη η Φιορεντίνα, υποψιασμένοι και οι «ερυθρόλευκοι»!

Ο Κριστιάν Καρεμπέ είπε ότι «ο τελικός παίζεται πάντα για να τον νικήσει κάθε φιναλίστ». Βέβαια, είναι επιτυχία για τον Ολυμπιακό το γεγονός ότι έφτασε σε ευρωπαϊκό τελικό. Αν η Φιορεντίνα σηκώσει το Κόνφερενς, δεν μπορεί κανένας να κατηγορήσει τους Πειραιώτες για αποτυχία.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι στον Ρέντη δεν ασπάζονται τη «ρήση» του Καρεμπέ. Πρώτος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και εν συνεχεία οι ποδοσφαιριστές του έθεσαν ξεκάθαρα τον στόχο του αγώνα της 29ης Μαϊου. Κι αυτός δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου από ελληνικό σύλλογο.

Παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το κλίμα που επικρατεί στην Ιταλία. Στο «στρατόπεδο» της Φιορεντίνα υποστηρίζουν ότι οι «βιόλα» θα έρθουν πιο υποψιασμένοι στην Αθήνα σε σχέση με την παρουσία τους στον περσινό χαμένο τελικό από τη Γουέστ Χαμ. Λένε ότι πήραν την πρώτη «κρυάδα» με τους Λονδρέζους και πως ξέρουν τον τρόπο για να διαχειριστούν καλύτερα έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα σημείωναν ότι πήραν το «μάθημά» τους και γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίσουν την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Ότι δεν θα είναι τόσο αφελείς όσο ήταν πέρσι με τη Γουέστ Χαμ, με αποτέλεσμα να χάσουν το τρόπαιο από τους Λονδρέζους στο φινάλε του ματς.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι και ο Ολυμπιακός έχει πάρει ήδη τα «μαθήματά» του. Ο Μεντιλίμπαρ διόρθωσε τα «κακώς κείμενα» του πρώτου ημιχρόνου με τη Φενέρμπαχτσε στην Πόλη και παρουσίασε έναν διαφορετικό Ολυμπιακό στο δεύτερο μέρος, διάστημα στο οποίο θα μπορούσε να καθαρίσει την πρόκριση, αλλά χρειάστηκε η διαδικασία των πέναλτι.

Σε όλα αυτά προσθέστε και ότι ο Ολυμπιακός μετά από ανεπιτυχή αποτελέσματα, όπως η ήττα από τον ΠΑΟΚ, κατάφερε να ξανασταθεί όρθιος και να νικήσει με αρχοντική εμφάνιση στην ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Μια ΑΕΚ που κυνηγούσε τον τίτλο.

Με τον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ένας Ολυμπιακός που δεν βλεπόταν στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Μεντιλίμπαρ έχοντας κάνει καλή «ανάγνωση» των λαθών του πρώτου 45λέπτου, άλλαξε άρδην την εικόνα της ομάδας του στο δεύτερο μέρος. Αν δεν είχε αποβληθεί ο Ποντένσε, θα μπορούσε να μετατρέψει το 2-0 σε 2-3 και να μην περιοριστεί στο 2-2.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να θυμηθεί ο Ολυμπιακός «περσινά ξινά σταφύλια», όπως η Φιορεντίνα, για να πει ότι πήρε το «μάθημά» του. Τα... φρέσκα κουλούρια είναι πολύ πιο σημαντικά. Συν τοις άλλοις, από το περσινό ρόστερ των «βιόλα» απουσιάζουν ορισμένα «βαριά όπλα», καθώς το καλοκαίρι του 2023 αναχώρησαν για άλλες πολιτείες.

Εννοείται ότι μπορούμε να δεχτούμε ότι η ομάδα της Φλωρεντίας έχει τάσεις... εκδίκησης για τον περσινό χαμένο τελικό και πως θα έρθει πιο υποψιασμένη. Υποψιασμένοι όμως θα είναι και οι «ερυθρόλευκοι», γιατί εκείνοι είναι που κάηκαν πρόσφατα στον... χυλό και μάλιστα σε ματς που θα τον διατηρούσε ζωντανό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός έχει νωπές τις δικές του «ανορθογραφίες» και το... γιατρικό με το οποίο τις διόρθωσε. Αν η Φιορεντίνα μείνει στο δικό της μακρινό παρελθόν, τότε θα κάνει καλό στους Πειραιώτες. Όχι τίποτε άλλο, αλλά και η Γουέστ Χαμ δεν έχει καμία σχέση με τον Ολυμπιακό. Και κυρίως η Φιορεντίνα δεν έχει καμία σχέση με την περσινή εν αντιθέσει με τους «ερυθρόλευκους» που μόλις πριν από πέντε μέρες έκαναν τις διορθωτικές τους κινήσεις σε 45 λεπτά για να εξασφαλίσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος.