Ρέτσος στο fosonline.gr: «Έχουμε χαρά και πίστη, όχι πίεση»

Ο Παναγιώτης Ρέτσος μετέφερε στο fosonline. gr τον τρόπο με τον οποίο περιμένουν στον Ολυμπιακό τον τελικό του Conference League με την Φιορεντίνα.

Ρέτσος στο fosonline.gr: «Έχουμε χαρά και πίστη, όχι πίεση»

Ο Παναγιώτης Ρέτσος θα είναι μαζί με τον Νταβίντ Κάρμο στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού στον μεγάλο τελικό του Conference League με την Φιορεντίνα (29/5) και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη συνεργασία του με τον Πορτογάλο άσο, όπως και με το υπόλοιπο γκρουπ των στόπερ στην ομάδα.

Στη διάρκεια της Media Day για τον τελικό ο διεθνής αμυντικός του Ολυμπιακού ρωτήθηκε από το fosonline. gr για τη σημασία που έχει αυτός ο αγώνας ιστορικά για τον σύλλογο, αλλά και για τους ίδιους τους παίκτες που έχουν την ευκαιρία να μείνουν για πάντα στην ιστορία του κλαμπ ως οι πρώτοι (μετά τον φετινό θρίαμβο των Νέων φυσικά) που έφεραν ευρωπαϊκή κούπα. Ένα χρόνο μάλιστα προτού συμπληρώσει ο Ολυμπιακός 100 χρόνια ζωής. Εάν αυτό δίνει μεγαλύτερη ώθηση για την προσπάθεια ή δημιουργεί κάποια πίεση.

«Το ότι παίζουμε σε έναν τελικό δίνει παραπάνω κίνητρο, χαρά, αυτοπεποίθηση. Όχι πίεση ή φόβο. Μπορεί σε προηγούμενα παιχνίδια να υπήρχε πίεση, όμως τώρα είναι κάτι διαφορετικό. Δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα για κάποιον παίκτη από το να πάρει έναν τίτλο στην Ευρώπη και είτε είναι στα 100 χρόνια, είτε στα 99 της ιστορίας μας δεν υπάρχει πρόβλημα»!

Ο Παναγιώτης Ρέτσος δεν έκρυψε την ανυπομονησία του για την αναμέτρηση και μίλησε με λεπτομέρειες για τον αγώνα που ακολουθεί:

«Εμείς είμαστε μια πολύ καλή ομάδα με ένταση στο παιχνίδι μας, είμαστε πολύ επιθετική ομάδα. Από εκεί και πέρα η Φιορεντίνα όπως και όλες οι ιταλικές ομάδες, δαιθέτει αρκετά καλή αμυντική λειτουργία. Σίγουρα θα είναι πολύ προετοιμασμένοι, σίγουρα θα έχουν την ένταση στο παιχνίδι τους και βέβαια από τη στιγμή που μιλάμε για έναν τελικό, δεν υπάρχει φαβορί ή καλύτερη ομάδα. Θα το πάρει η ομάδα που το θέλει πιο πολύ και η ομάδα που θα το παλέψει περισσότερο».

Ο διεθνής αμυντικός είπε ότι έχουν μεγάλη ποιότητα οι δύο μπακ της Φιορεντίνα, αλλά μπορεί εκεί να έχει απαντήσεις ο Ολυμπιακός με τους δικούς του πολύ καλούς παίκτες. Για το σημείο που εκείνος πίστεψε περισσότερο ότι θα ερχόταν αυτός ο τελικός: «Μετά από το πρώτο γκολ που βάλαμε με την Άστον Βίλα στην έδρα μας, εκεί το πιστέψαμε όλοι ακόμα περισσότερο. Σίγουρα και μετά από την ανατροπή με την Μακάμπι αρχίσαμε να το σκεφτόμαστε, αλλά όταν στον ημιτελικό είσαι τρία γκολ μπροστά, νομίζω πως εκεί το πιστεύεις ακόμα παραπάνω».

Για την έδρα του τελικού ο Ρέτσος είπε ότι είναι αβαντάζ που γίνεται στην Ελλάδα, σε πιο οικείο περιβάλλον, δίχως την ταλαιπωρία ενός ταξιδιού. Και για τον κόσμο: «Τους ευχαριστούμε για όλη τη διαδρομή, από την Σερβία και τον αγώνα με την Μακάμπι όπου μας πίστεψαν παρά το 1-4, στην Αγγλία ήταν 3.500 κόσμος. Ελπίζουμε να τους χαρίσουμε την πιο όμορφη ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο».