Ολυμπιακός: Η Αταλάντα έδειξε έναν δρόμο που ο Μεντιλίμπαρ τον γνωρίζει

Η Αταλάντα σήκωσε το Europa League απέναντι σε μία ανίκητη Λεβερκούζεν, αλλά ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξέρει πώς να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στη δική του κορυφή.

Ολυμπιακός: Η Αταλάντα έδειξε έναν δρόμο που ο Μεντιλίμπαρ τον γνωρίζει

Από την Πέμπτη ξεκινάει και επίσημα η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τον τελικό του Conference League με αντίπαλο τη Φιορεντίνα. Όσο περνάνε οι ημέρες οι Πειραιώτες συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο τι πέτυχαν και τι τους περιμένει.

Οι στιγμές που βιώνει ο Ολυμπιακός είναι μοναδικές, αλλά το μεγάλο στοίχημα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αυτή τη στιγμή είναι να έχει την ομάδα του πανέτοιμη αγωνιστικά και ψυχολογικά για να παίξουν έναν τελικό.

Απέναντι τους θα είναι μία ομάδα που είναι αήττητη στη διοργάνωση και δεν θέλει να φύγει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με σκυμμένο το κεφάλι από έναν ευρωπαϊκό τελικό. Ο Ολυμπιακός συναντάει μία… πεινασμένη Φιορεντίνα, μία ομάδα που θέλει όσο τίποτα άλλο την κατάκτηση του τροπαίου. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από το γεγονός πως ο κόσμος της έχει εξαντλήσει τα εισιτήρια και αναμένεται να δώσει βροντερό παρών στην Αθήνα.

Όπως και να 'χει ο Ολυμπιακός είδε πως η Αταλάντα κατατρόπωσε την ανίκητη φετινή Λεβερκούζεν. Με ένα στυλ παιχνιδιού που είναι πολύ κοντά σε αυτό που έπαιξε ο Ολυμπιακός στα νοκ άουτ ματς.

Η ομάδα από το Μπέργκαμο έδειξε το δρόμο στον Ολυμπιακό, αλλά ο Μεντιλίμπαρ τον γνώριζε έτσι κι αλλιώς. Το έχει περπατήσει ξανά αυτό το μονοπάτι και μάλιστα πριν ένα χρόνο. Δεν έχει σκοπό να αλλάξει την τακτική του ακόμα κι αν απέναντι του είναι η Φιορεντίνα που επιθετικά είναι εξαιρετικά. Ο Βάσκος το δηλώνει ευθέως συνεχώς, αλλά φαίνεται πως άπαντες θεωρούν ότι θα αλλάξει την τακτική του. Η Αταλάντα το σήκωσε στο Δουβλίνο πρεσάροντας ασφυκτικά την εξαιρετική μηχανή της Λεβερκούζεν και τώρα έρχεται η σειρά του Ολυμπιακού για να παίξει σε έναν ευρωπαϊκό τελικό.