Φιορεντίνα: Το γκολ που θέλει ο Μπελότι, οι... μνήμες του Ιταλιάνο και οι 9.000 «βιόλα»

Άπαντες στη Φιορεντίνα «ζουν και αναπνέουν» για τον τελικό του UEFA Europa Conference League με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αυτό δείχνει το sold-out που έκαναν οι φίλοι των «βιόλα» αλλά και οι τοποθετήσεις των Μπελότι και Ιταλιάνο

Φιορεντίνα: Το γκολ που θέλει ο Μπελότι, οι... μνήμες του Ιταλιάνο και οι 9.000 «βιόλα»

Μπορεί σήμερα να είναι γνωστοί ως «βιόλα», όμως ο μύθος λέει πως το μωβ χρώμα στη φανέλα της Φιορεντίνα ήταν αποτέλεσμα… πλύσης. Τα χρώματα της ομάδας από τη Φλωρεντία το 1926 ήταν το κόκκινο και το λευκό, όπως και εκείνης που θα βρει απέναντί της στην «ΑΕΚ Arena» στις 29 Μαΐου.

Μπορεί η Φιορεντίνα να έχει μπροστά της τον αγώνα με την Κάλιαρι την Πέμπτη (21.45) για την τελευταία αγωνιστική της Serie A όμως κανείς στο «Αρτέμιο Φράνκι» δεν κρύβει πως η σκέψη όλων είναι στον τελικό του UEFA Europa Conference League με τον Ολυμπιακό.

«Η πορεία μας στον τελικό ήταν ένα μακρύ ταξίδι που αποτελείτο από πολλούς αγώνες. Καταφέραμε να φθάσουμε εδώ και φέτος με επιπλέον κίνητρο, επιπλέον δύναμη. Δεν είναι ποτέ εύκολο και η Φιορεντίνα τα κατάφερε για δύο χρόνια σερί», είπε ο «μπομπέρ» των «βιόλα», Αντρέα Μπελότι αναφερόμενος στον δεύτερο συνεχόμενο τελικό στο Conference League για τη Φιορεντίνα. Ασφαλώς, το παιχνίδι στη Φιλαδέλφεια με τον Ολυμπιακό θα είναι ο τρίτος τελικός για τους Ιταλούς πέρσι και φέτος.

«Θα έδινα τα πάντα για να πετύχω ένα καθοριστικό γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό», συνεχίζει ο πρωταθλητής Ευρώπης με τη «σκουάντρα ατζούρα» το 2021. «Ξέρω πόσο σημαντικό είναι το τρόπαιο για αυτή την πόλη και αυτή τη φανέλα», κατέληξε ξεκαθαρίζοντας πως η Φιορεντίνα θα δώσει και την ψυχή της απέναντι στην ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για να στεφθεί κυπελλούχος Ευρώπης.

«Θα έχει μεγάλο ενθουσιασμό ο Ολυμπιακός»

Τον περσινό χαμένο τελικό με τη Γουέστ Χαμ ανέσυρε στη μνήμη του ο τεχνικός της Φιορεντίνα, Βιντσέντζο Ιταλιάνο μιλώντας για τον επερχόμενο τελικό στην Αθήνα. «Σκέφτομαι ακόμα τότε με τη Γουέστ Χαμ, όπου δεχθήκαμε ένα γκολ με ένα τυχαίο πέναλτι και ένα αμυντικό λάθος όμως λίγα λεπτά νωρίτερα είχαμε… matchball με τον Μαντραγκόρα». Όμως ο Ιταλιάνο αναγνωρίζει πως ο Ολυμπιακός θα έρθει… ντοπαρισμένος ψυχολογικά: «Ο Ολυμπιακός έρχεται από ένα συναρπαστικό ταξίδι, απέκλεισε την Άστον Βίλα και θα έχει μεγάλο ενθουσιασμό».

Ο Ιταλιάνο πάντως είχε μια άκρως σημαντική επιστροφή αφού ο Ενζολά είναι έτοιμος και θα δώσει κανονικά το παρών απέναντι στους «ερυθρόλευκους». Εάν δεν προκύψει λοιπόν κάποιο απρόοπτο, η Φιορεντίνα θα έρθει… πάνοπλη στην Ελλάδα.

Απαντάει στο κόκκινο με… μωβ!

Μπορεί οι αρχικές εκτιμήσεις να έλεγαν πως η «AEK Arena» θα βαφτεί ερυθρόλευκη, κάτι τέτοιο όμως μάλλον δεν θα συμβεί αφού οι φίλοι της Φιορεντίνα εξάντλησαν τα εισιτήριά τους για τον τελικό.

Στην Ιταλία είναι βέβαιοι πως 9.000 φίλοι των «βιόλα» θα απαντήσουν στο κόκκινο των Πειραιωτών με… μωβ χρώμα. Ο Ιταλικός Τύπος σήμερα όμως επισημαίνει και κάτι εξίσου σημαντικό. Για τη Φιορεντίνα όλα θα κριθούν σε αυτόν τον τελικό. Η έκβασή του θα φέρει εξελίξεις σε νέα συμβόλαια αλλά και μεταγραφές.