Ολυμπιακός: Ο μοναδικός ενδεκαδάτος «πονοκέφαλος» για τον τελικό με τη Φιορεντίνα

Όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού προπονούνται σε φουλ ρυθμούς, αλλά η έλλειψη ρυθμού των Φρανσίσκο Ορτέγκα και Ομάρ Ρίτσαρντς δεν περνάει απαρατήρητη από τον Μεντιλίμπαρ ενόψει Φιορεντίνα (29/5).

Ολυμπιακός: Ο μοναδικός ενδεκαδάτος «πονοκέφαλος» για τον τελικό με τη Φιορεντίνα

Ο Ολυμπιακός αρχίζει να φουλάρει τις μηχανές του για τη μεγαλύτερη πρόκληση στην ευρωπαϊκή του Ιστορία. Οκτώ μέρες απομένουν για τον τελικό του Κόνφερενς με τη Φιορεντίνα και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο προσεχές διάστημα θέλει να προετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα τους ποδοσφαιριστές του για να σηκώσουν το ευρωπαϊκό τρόπαιο στον αττικό ουρανό.

Ο Βάσκος δεν πρόκειται να εκπλήξει τον αντίπαλο προπονητή με τις επιλογές του στην ενδεκάδα. Λίγο - πολύ ξέρουμε ποιοι ποδοσφαιριστές έχουν το προβάδισμα για να βρεθούν στο αρχικό σχήμα κόντρα στη Φιορεντίνα. Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στα ματς με την Άστον Βίλα και τη Φενέρμπαχτσε έχουν το σαφέστατο προβάδισμα για να ξεκινήσουν και με τους «βιόλα».

Υπάρχει, ωστόσο, ένας «πονοκέφαλος» που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος. Κι αυτός ο «πονοκέφαλος» αφορά το αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο Φρανσίσκο Ορτέγκα προπονείται κανονικά έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Ο Ομάρ Ρίτσαρντς επανεμφανίστηκε μετά από καιρό και έπαιξε στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Υπάρχουν ως εναλλακτικές οι Κίνι και Αποστολόπουλος.

Εννοείται ότι ο Μεντιλίμπαρ σκοπεύει να δώσει φανέλα βασικού στον Ορτέγκα, αλλά υπάρχει ένας ενδοιασμός ως προς τον βαθμό ετοιμότητάς του.

Ο Αργεντινός έπαιξε για τελευταία φορά στις 2 Μαϊου στο Μπέρμιγχαμ κόντρα στην Άστον Βίλα. Δεν θα έχει λοιπόν αγωνιστικό ρυθμό.

Ο δε Ρίτσαρντς αφού ξεπέρασε τον τραυματισμό του, επέστρεψε στην ενδεκάδα με τον Παναθηναϊκό και φάνηκε ότι δυσκολεύτηκε αρκετά να μπει στο κλίμα του αγώνα. Ταλαιπωρήθηκε με αντίπαλο τον Μαντσίνι και σε γενικές γραμμές η παρουσία του ήταν κατώτερη των προσδοκιών.

Είναι λοιπόν ένα θέμα η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού για τον Ορτέγκα που προορίζεται για βασικός και οφείλει να το ξεπεράσει απέναντι στους εξτρέμ - δαίμονες της Φιορεντίνα.