Φιορεντίνα: Τα «βαριά χαρτιά» και τα ερωτηματικά

Η Φιορεντίνα έχει βασιστεί σε συγκεκριμένους παίκτες επιθετικά στη σεζόν, ωστόσο κάποιοι εξ αυτών δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ενόψει των αγώνων με Κάλιαρι και Ολυμπιακό...

Φιορεντίνα: Τα «βαριά χαρτιά» και τα ερωτηματικά

Στα 86 γκολ έχει φτάσει μέχρι στιγμής η Φιορεντίνα κατά την τρέχουσα σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, μια επίδοση που οφείλει σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Κάποιοι παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ έχουν αποτελέσει τους βασικούς πυλώνες για την επιθετική παραγωγή της ιταλικής ομάδας, με κορυφαίο εξ αυτών -και μάλιστα μακράν- τον Νίκο Γκονζάλες.

Ο 26χρονος Αργεντινός βρίσκεται στο δυναμικό των «βιόλα» εδώ και μία τριετία και έχει βγει «λίρα εκατό» για την ομάδα του Βιτσέντζο Ιταλιάνο, όντας φέτος ο κορυφαίος σκόρερ με 14 γκολ. Παράλληλα, βοηθάει σημαντικά και στη δημιουργία, όπως μαρτυρούν οι 5 ασίστ που έχει δώσει σε συμπαίκτες του.

Εξίσου σπουδαία στην επιθετική συγκομιδή της Φιορεντίνα και αυτή του συμπατριώτη του Γκονζάλες, του Λούκας Μπελτράν. Ο 23χρονος στράικερ μετράει μέχρι στιγμής 10 γκολ, έχοντας και 2 ασίστ στο ενεργητικό του. Κορυφαίος στον τομέα των ασίστ, πάντως, είναι ο «κάπτεν» Κριστιάνο Μπιράγκι με 6, ενώ έχει πετύχει και 3 τέρματα.

Κομβικοί για το συγκρότημα των «βιόλα» φέτος είναι παράλληλα και οι Τζιάκομο Μποναβεντούρα (7 γκολ, 3 ασίστ), Εμπαλά Ενζολά (6 γκολ, 4 ασίστ), Ρικάρντο Σοτίλ (5 γκολ, 5 ασίστ), Ρολάντο Μαντραγκόρα (5 γκολ, 3 ασίστ), Αντονίν Μπαράκ και Λούκα Ρανιέρι (από 5 γκολ και 2 ασίστ έκαστος).

Ο... πονοκέφαλος του Ιταλιάνο, πάντως, ενόψει του σημαντικού αγώνα πρωταθλήματος στην έδρα της Κάλιαρι (οι «βιόλα» θέλουν πάση θυσία νίκη ώστε να «κλειδώσουν» την θέση που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο) και φυσικά του μεγάλου τελικού του Conference League με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, είναι ότι κάποια από τα «βαριά χαρτιά» του δεν βρίσκονται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Ειδικότερα, ο Μποναβεντούρα είχε λείψει το προηγούμενο διάστημα και δεν βρίσκεται στο 100%, ενώ ο αρχισκόρερ Γκονζάλες προέρχεται από σειρά συνεχόμενων αγώνων και βρίσκεται εύλογα στα... κόκκινα, συνεπώς χρειάζεται άμεσα ξεκούραση. Παράλληλα, υπάρχει και το πρόβλημα του Μπελότι, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον τραυματισμό του στη μέση...