Ολυμπιακός: Ο τελικός του Conference League και τα συμβόλαια

Τον Ολυμπιακό τον χωρίζουν 90 λεπτά από το πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο, ενώ ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έδωσε το στίγμα του για τη νέα σεζόν.

Ολυμπιακός: Ο τελικός του Conference League και τα συμβόλαια

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έδωσε ένα στίγμα για τον Ολυμπιακό της νέας αγωνιστικής περιόδου και το τι έχει στο μυαλό του. Μίλησε για ένα μικρό ρόστερ 24 ποδοσφαιριστών. Αυτός είναι και ο αριθμός που θέλουν οι περισσότεροι προπονητές να έχουν για να δουλέψουν.

Αυτό σημαίνει ότι πηγαίνουμε σε ένα καλοκαίρι που θα γίνει μεγάλο ξεσκαρτάρισμα. Παράλληλα ο Βάσκος τεχνικός έκανε λόγο και για όσους λήγουν τα συμβόλαια τους επισημαίνοντας πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις με τη διοίκηση.

Σε αυτό το σημείο, πάντως πλέον υπάρχει η εξής παράμετρος που θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε ένα ευρωπαϊκό τελικό και ανεξάρτητα από το τι θα γίνει αυτό έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Δεν χρειάζεται φαντασία για να καταλάβει κανείς για παράδειγμα ότι ο Ελ Κααμπί εκτόξευσε την αξία του και σε μία ηλικία που πάει για το τελευταίο του μεγάλο συμβόλαιο. Υπολογίστε ακόμα στο θέμα των συμβολαίων και το ενδεχόμενο ότι ο Ολυμπιακός σηκώνει το τρόπαιο στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Εάν οι «ερυθρόλευκοι» κατακτήσουν και το ευρωπαϊκό τότε γίνεται αντιληπτό ότι η αξία των ποδοσφαιριστών εκτοξεύεται. Ακόμα και οι δανεικοί δεν θα είναι απλές υποθέσεις για τον Ολυμπιακό. Βέβαια κάποιες περιπτώσεις δουλεύονται εδώ και καιρό και ο Ολυμπιακός έχει δείξει τι θέλει και δεν περιμένει το ευρωπαϊκό. Από την άλλη, όμως, είναι νόμος της ποδοσφαιρικής αγοράς πως η αξία των παικτών θα εκτοξευτεί και αυτό έχει τα καλά του έχει και τα άσχημα του.

Στον Πειραιά φυσικά και ασχολούνται και με αυτό το ζήτημα, αλλά δεν παύει να έχει προτεραιότητα ο τελικός της Νέας Φιλαδέλφειας.