Με τροπαιούχο τον Ολυμπιακό στο Conference League ανεβαίνει 15η η Ελλάδα!

Εφόσον ο Ολυμπιακός επικρατήσει στον τελικό του Conference League τότε η Ελλάδα ανεβαίνει στην 15η θέση της κατάταξης της UEFA

Με τροπαιούχο τον Ολυμπιακό στο Conference League ανεβαίνει 15η η Ελλάδα!

Για το κόλπο γκρόσο πάει το Ελληνικό ποδόσφαιρο χάρη στον Ολυμπιακό!

Με τις δύο νίκες των ερυθρολεύκων επί της Άστον Βίλα, η προοπτική κατάληψη της 15ης θέση (στην 5ετή βαθμολογία της UEFA) και να επανακτήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο είναι κάτι περισσότερο από ζωντανή!

Πριν από τους δύο ημιτελικούς, η χώρα μας χρειαζόταν ένα θαύμα, δηλαδή δύο νίκες των Πειραιωτών και κατάκτηση του Conference League για να προσπεράσει Ισραήλ και Δανία.

Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ έκανε τα 2/3 απ' ότι απαιτούνταν (νικώντας τους Άγγλους δις) και με τους βαθμούς μπόνους που πήρε η χώρα μας από την πρόκριση στον τελικό, φτάσαμε τους 31.125 βαθμούς, όσους και το Ισραήλ.

Για να περάσουμε την Δανία που έχει 31.450 βαθμούς υπάρχει μόνο ένα σενάριο. Κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό στον τελικό με την Φιορεντίνα είτε με νίκη στην κανονική διάρκεια είτε με κατάκτηση στην παράταση ή τα πέναλτι.

Μόνο σε αυτό το σενάριο, η Ελλάδα θα πάρει στο φώτο φίνις την 15η θέση και θα βγάλει ξανά πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη από την μεθεπόμενη σεζόν.

Η βαθμολογία χωρών της UEFA:

15. Δανία 31.450 0/5

16. ΕΛΛΑΔΑ 31.125 1/5

17. Ισραήλ 31.125 0/5