Ολυμπιακός: Η μεγαλύτερη νίκη της ομάδας του Μεντιλίμπαρ

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο και δεν κλέβει νίκες, αλλά τις παίρνει πανάξια.

Ολυμπιακός: Η μεγαλύτερη νίκη της ομάδας του Μεντιλίμπαρ

Αυτό που έχει κάνει ο Ολυμπιακός είναι ασύλληπτο και ίσως ακόμα αρκετός κόσμος να μην έχει συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί και τι μπορεί να συμβεί σε μία εβδομάδα στο Καραϊσκάκη. Την ομάδα του Πειραιά την χωρίζουν 90 λεπτά από την πρόκριση στον τελικό του Conference League.

Η νίκη στο Villa Park είναι κάτι το τρομερό για τον Ολυμπιακό, διότι η φετινή Άστον Βίλα είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Premier League. Δεν βρίσκεται άλλωστε τυχαία στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Το συγκρότημα του Ουνάι Έμερι, όμως, υποκλίθηκε στον Ολυμπιακό και στην ανωτερότητα του. Αν υπάρχει κάτι στο οποίο αξίζει να σταθούμε τόσο από το ματς του Μπέρμιγχαμ όσο και από τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας αυτό δεν είναι άλλο από το ότι ο Ολυμπιακός δεν κλέβει παιχνίδια, αλλά τα κερδίζει.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν σε βρετανικό έδαφος και επέβαλλαν τον ρυθμό τους. Έκαναν το παιχνίδι τους, πίεσαν ψηλά, έκλεψαν μπάλες και σκόραραν τέσσερις φορές. Θα μπορούσε να είναι μία ομάδα που προχωράει με… μισό γκολ παίζοντας άμυνα, αλλά ο Μεντιλίμπαρ έχει παρουσιάσει ένα σύνολο που κυριαρχεί όποιος κι αν είναι απέναντι του.

Αυτό ίσως να είναι το σημαντικότερο στοιχείο που βγάζει ο Ολυμπιακός στην πορεία του προς τη Νέα Φιλαδέλφεια. Και όλο αυτό είναι έργο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που κατάφερε να φτιάξει μία ομάδα, η οποία πιστεύει στις δυνατότητες της και στο πλάνο της. Ίσως είναι πιο τρομερό ότι δεν άφησε την Άστον Βίλα να ελέγξει τον ρυθμό μέσα στο γήπεδο της. Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε κατά κράτος μέσα στο Villa Park και αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη της ομάδας του Μεντιλίμπαρ.