Ολυμπιακός: Το μυστικό κρύβεται και στο «δεν περισσεύει κανένας»!

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε πει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τον Ολυμπιακό, ότι για να πετύχει στον σύλλογο άπαντες θα χρειαστεί να βοηθήσουν. Ακόμα και οι θεωρητικά «τελειωμένοι»...

Ολυμπιακός: Το μυστικό κρύβεται και στο «δεν περισσεύει κανένας»!

Θυμάστε την περίοδο του Ιανουαρίου που συζητιόταν έντονα ότι υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού για τον Στέφαν Γιόβετιτς και ειδικά από την Παρτιζάν;

Θυμάστε ότι και ο Βιθέντε Ιμπόρα εμφανιζόταν να μην έχει χώρο στο ρόστερ; Σε λίγες μέρες θα θυμηθούμε και τι λεγόταν για τον Κίνι.

Ας μην πολυλογούμε... Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ όταν ανέλαβε τον Ολυμπιακό, όλα όσα ακούγονταν και λέγονταν τα πέταξε στον «κάλαθο των αχρήστων».

Με μοναδική εξαίρεση τον Μαντί Καμαρά που είναι μία εντελώς διαφορετική περίπτωση από τους υπόλοιπους παίκτες που δεν εμφανίζονταν σχεδόν «τελειωμένοι», ο Βάσκος τεχνικός ξεκαθάριζε ότι «εδώ που βρισκόμαστε και στη μεγάλη προσπάθεια για την αντεπίθεσή μας, δεν περισσεύει κανένας».

Έκανε πράξη την ατάκα του και άπλωσε στο χορτάρι τη φιλοσοφία του. Ενεργοποίησε τον Στέφαν Γιόβετιτς, τον οποίο δεν ήθελε να βλέπει ο Κάρλος Καρβαλιάλ.

Εμφάνισε σταδιακά τον Βιθέντε Ιμπόρα με αποκορύφωμα την ουσιώδη και κομβική παρουσία του στο «Σουκρού Σαράτσογλου» κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

Έβαλε δυνατά στην «εξίσωση» τον Ομάρ Ρίτσαρντς. Άρχισε να μοιράζει χρόνο ακόμη και στους στόπερ, δίνοντας λεπτά συμμετοχής στον Νέλσον Άμπι.

Έβγαλε στον «αφρό» τον Κωνσταντίνο Τζολάκη, ο οποίος μέχρι πρότινος δεν συγκέντρωνε πολλές πιθανότητες να ανανεώσει, αλλά τώρα είναι σαφές ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει για τα καλά, βλέποντας και το ίδιο το παιδί ότι πλέον αγωνίζεται.

Αύριο - μεθαύριο θα εμφανίσει τον Κίνι, γιατί πρέπει κι εκείνος να μπει στο ροτέισον λόγω των πολλών και απαιτητικών αγώνων σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Η αξιοποίηση όλων των υλικών που είχε στα χέρια του και κυρίως η σωστή διαχείρισή τους, έχουν φέρει τον Ολυμπιακό από την περίοδο της έντονης αμφισβήτησης στην περίοδο ερυθρόλευκης - καλώς εννοούμενης - παράνοιας.

Από εκεί που αρχές Φεβρουαρίου όλα έμοιαζαν χαμένα, ο Ολυμπιακός είναι «μέσα» στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και στα ημιτελικά του Κόνφερενς.

Για τον Μεντιλίμπαρ αυτό που μετράει τώρα είναι να κερδίσει τον ΠΑΟΚ. Εκεί όπου θα ακολουθήσει την τακτική «δεν περισσεύει κανένας». Κι αυτό, γιατί ποδοσφαιριστές που δεν ξεκίνησαν ή δεν αγωνίστηκαν καθόλου για διαφορετικούς λόγους, όπως οι Ζέλσον Μάρτινς, Μασούρας, Ελ Αραμπί, Όρτα και Ρίτσαρντς διεκδικούν φανέλα βασικού.