Ο πιεσμένος Καρτάλ και η ευκαιρία του Ολυμπιακού

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο Ισμαΐλ Καρτάλ αισθάνεται πολύ μεγάλη πίεση και γι’ αυτό βγάζει προς τα έξω μία υπεροψία που δεν δικαιολογείται για τη ρεβάνς της Φενέρμπαχτσε με τον Ολυμπιακό.

Ο πιεσμένος Καρτάλ και η ευκαιρία του Ολυμπιακού

Είναι Ιστορικής σημασίας το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε, αφού η ομάδα του Πειραιά έχει μία μοναδική ευκαιρία να παίξει για πρώτη φορά σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οι Πειραιώτες έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα με το 3-2 του πρώτου αγώνα, αλλά δεν είναι εξασφασλισμένοι.

Τα «καναρίνια» είναι μία πανάκριβη ομάδα με σπουδαίους ποδοσφαιριστές, αλλά και με πολύ μεγάλη πίεση. Κάπως έτσι αισθάνεται ο Ισμαΐλ Καρτάλ όσο κι αν ο ίδιος είναι άνετος και αν στις δηλώσεις του βγάζει σιγουριά και πίστη για την ομάδα του.

Ο προπονητής της Φενέρ βρίσκεται σε διαρκή αμφισβήτηση και πίεση από τον κόσμο και τον Τύπο. Είναι υποχρεωμένος και στον κόσμο της ομάδας του να αποδεικνύει διαρκώς πράγματα παρά το γεγονός ότι παλεύει με τη Γαλατασαράι για το πρωτάθλημα και βρίσκεται στα προημιτελικά του Conference League.

Αυτό που καταλάβαμε από την παρουσία μας στην Κωνσταντινούπολη είναι πως τον Καρτάλ τον περιμένουν στη γωνία και ο ίδιος το ξέρει πολύ καλά. Προσπαθεί να κάνει να φανεί πως η ομάδα του ήταν πολύ καλύτερη στο πρώτο ματς. Θέλει με τον τρόπο αυτό να διαγράψει το διάστημα που έχανε 3-0 και θέλει να αποδείξει πως οι επιλογές που είχε κάνει στην ενδεκάδα ήταν σωστές.

Ο Καρτάλ ακόμα και για τον καταρτισμό του αρχικού σχήματος βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο με τον κόσμο να θεωρεί πως η φετινή Φενέρ με τα τόσα αστέρια θα έπρεπε να έχει έναν καλύτερο προπονητή στην άκρη του πάγκου. Το πώς θα λειτουργήσει όλο αυτό στο γήπεδο είναι μία άλλη ιστορία, αλλά είναι δεδομένο πως με μεγαλύτερη ηρεμία έχει προετοιμαστεί ο Ολυμπιακός. Από την άλλη, όμως, η Φενέρ έχει ποδοσφαιριστές μεγάλης κλάσης και αυτοί είναι παίκτες με εγωισμό που δεν δέχονται να χάσουν. Επομένως είναι δεδομένο ότι θα δούμε μία μεγάλη μάχη στο γεμάτο «Σουκρού Σαράτσογλου».