Καρτάλ: «Θα κάνουμε τα πάντα για να γονατίσει ο Ολυμπιακός»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο τεχνικός της Φενέρμπαχτσε, Ισμαϊλ Καρτάλ μίλησε για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό στην Τουρκία (18/4, 22.00).

Καρτάλ: «Θα κάνουμε τα πάντα για να γονατίσει ο Ολυμπιακός»

Ο τεχνικός της Φενέρμπαχτσε, Ισμαϊλ Καρτάλ είπε ότι πλέον η ομάδα του έχει λάβει τα μέτρα της για να μην επαναλάβει τα λάθη του Καραϊσκάκη και ότι θα κάνει τα πάντα για να «γονατίσει ο Ολυμπιακός», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

Αρχικά σχολίασε: «Μετά τον αγώνα της Κυριακής μιλήσαμε με την ομάδα. Επιστρέψαμε στη χώρα μας με ήττα 3-2, αλλά απέναντι στην ανεπανάληπτη κερκίδα μας θα κάνουμε τα πάντα για να γονατίσει ο αντίπαλος. Διαπιστώσαμε τα θετικά για το παιχνίδι του Ολυμπιακού, αλλά έχουμε λάβει τα μέτρα μας. Είμαστε μία πολύ καλή ομάδα για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε στην επόμενη φάση. Έχουμε ανάγκη την θετική ενέργεια της κερκίδας για να συνεχίσουμε στην επόμενη φάση.

Στην Ελλάδα ο κόσμος ήταν πολύ θερμός ευελπιστείτε να γίνει κάτι τέτοιο και αύριο;

Πιστεύουμε ότι η κερκίδα μας θα είναι πολύ πιο θετική γιατί ο αγώνας έχει και μία εθνική οντότητα γιατί δεν είναι στον αγώνα της Κυριακής. Ξεκινήσαμε πολύ καλά στον αγώνα στο Καραϊσκάκη, αλλά κάναμε κάποια προσωπικά λάθη και οι επιθετικοί τους τα αξιοποίησαν τα λάθη τους και μας τιμώρησαν.

Στο σημείο που έχουμε φτάσει πιστεύετε ότι μπορείτε να φτάσετε ψηλά;

Στο σημείο που είμαστε όλα είναι διαφανή. Να εγκρίνει η κοινή γνώμη το πώς εργάζομαι γι’ αυτή την ομάδα που μου έχει αναθέσει αυτή τη θέση. Πόσους αγώνες παίξαμε και πόσα τέρματα πετύχαμε. Το παρελθόν της ομάδας δίνει ένα σοβαρό προβάδισμα για τη συνέχεια σε Τουρκία και Ευρώπη. Δεν επηρεαζόμαστε ποτέ από τις αρνητικές κριτικές. Κλείνω τα αυτιά μου για τη θετική γνώμη.

Πόσο πιθανό είναι να παίξει ο Ντζίκου;

Είναι υψηλές οι πιθανότητες να παίξει ο Ντζίκου.

Ο επιθετικός Ολυμπιακός δεν επέτρεψε στη Φενέρ να οργανώσει το παιχνίδι από την άμυνα. Πόσο χρήσιμος θα είναι ο Ντζίκου;

Είναι ένας παίκτης με υψηλό χαρακτήρα και έπαθε ζημιά. Έπαιξε με θυσία, ενώ είχε τραυματιστεί. Ο κάθε παίκτης είναι χρήσιμος για την ομάδα μας.

Όταν αναλύσατε τον αγώνα στο Καραϊσκάκη τι συμπεράσματα βγάλατε;

Έχω 26 παίκτες και πάρα πολλοί είχαν τραυματισμούς και δεν μπορούσα να τους βάλω να παίξουν. Στην ίδια θέση πέντε παίκτες και οι πέντε είχαν ζημιά και για εβδομάδες παίξαμε χωρίς αυτούς. Πολλές φορές αναγκάστηκα να βάλω τους παίκτες σε διαφορετικές θέσεις. Συγχαίρω όλους τους παίκτες για την αυτοθυσία τους. Ευελπιστώ αύριο να ξεκινήσω με την καλύτερη μου ενδεκάδα.

Πολλές φορές βλέπουμε όταν η ομάδα μένει πίσω προσπαθεί να κερδίσει τον αγώνα, αλλά δεν είναι εύκολο;

Όλοι είναι άνθρωποι με χαρακτήρα και εγώ τους εμπιστεύομαι.

Βλέπουμε ότι η Φενέρμπαχτσε είναι πιο επιθετική στο πρώτο ημίχρονο, αλλά όχι και στο δεύτερο γιατί συμβαίνει αυτό;

Πολύ καλά ξεκινήσαμε, αλλά τα προβλήματα των παικτών μας πήγαν πίσω. Αύριο όμως θα έχουμε την ιδανική ενδεκάδα.

Μήπως οι παίκτες που έλειπαν στον πρώτο αγώνα θα παίξουν αύριο;

Παρά τις ελλείψεις δεν αλλάξαμε την τακτική του παιχνιδιού. Ποτέ δεν αλλάξαμε την τακτική μας και αυτή εφαρμόζουμε ανεξάρτητα από τις συνθήκες. Δεν μπόρεσα να τους βάλω βασικούς, δεν μου επέτρεψαν οι γιατροί. Μόνο μισή ώρα μου είπαν ότι μπορούν. Ο κόσμος δεν τα ξέρει αυτά. Εγώ έχω την ευθύνη του παίκτη. Δεν μπορώ να βάζω βασικούς αυτούς που θέλει ο κόσμος. Κάθε 3-4 μέρες παίζουν αγώνα. Εγώ προσπάθησα να βρω τη σωστή στιγμή για να τους βάλω να παίξουν.

Είναι έτοιμη η ομάδα για πιθανότητα παράτασης;

Πρώτα ο Θεός πιστεύουμε ότι δεν θα χρειαστεί παράταση.

Καταλαβαίνουμε ότι ο Έστερβελντε θα επιστρέψει νωρίτερα ισχύει όντως κάτι τέτοιο;

Το πιστεύουμε και εμείς, είμαι πολύ εργατικός. Έχει κάνει μία επέμβαση που πήγε καλά και εμείς ευελπιστούμε για μίας γρήγορη επιστροφή.