Ολυμπιακός: Η τακτική αλά... Μασούρα στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ντάνιελ Ποντένσε θα επιστρέψει στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού στον επαναληπτικό με τη Φενέρμπαχτσε, αλλά θα πρέπει να κάνει και τη δουλειά του... Μασούρα.

Ολυμπιακός: Η τακτική αλά... Μασούρα στην Κωνσταντινούπολη

«Τεράστια απώλεια ο Ντάνιελ Ποντένσε από το πρώτο ματς του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε». Αυτό διαβάζαμε και γράφαμε (ορθώς) παραμονή του αγώνα με τους Τούρκους στο Καραϊσκάκη. Γνωρίζοντας ότι η Φενέρμπαχτσε δεν είναι τόσο καλή ανασταλτικά από τα άκρα της, ήταν απολύτως φυσιολογικό να σταθούμε λίγο παραπάνω στην απουσία του Ποντένσε.

Το κενό του Πορτογάλου το κάλυψε και με το παραπάνω ο Γιώργος Μασούρας. Στη ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης ο Ποντένσε θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα και η λογική λέει ότι θα πάρει τη θέση του Μασούρα. Ενός Μασούρα που βοήθησε στον μέγιστο βαθμό στην πίεση που ασκούσε ψηλά ο Ολυμπιακός για να κάνει δύσκολη τη ζωή των παικτών του Ισμαϊλ Καρτάλ όταν ξεκινούσαν το «build up». Από την επιμονή του Μασούρα ξεκίνησε άλλωστε το 1-0 του Φορτούνη.

Ο Ποντένσε λοιπόν είναι ικανός να προσφέρει το «κάτι παραπάνω» και το απρόβλεπτο επιθετικά σε σχέση με τον Μασούρα, όμως, είναι υποχρεωμένος να πάρει παράδειγμα και από τον Μασούρα στο αμυντικό κομμάτι.

Η ρεβάνς στο «Σουκρού Σαράτσογλου» θα χρειαστεί ανελέητο τρέξιμο και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που η Φενέρμπαχτσε θα μπει με σκοπό να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα, επιστρατεύοντας και τους πολύ αξιόλογους στο επιθετικό κομμάτι ακραίους μπακ.
Ο Μεντιλίμπαρ θα ακολουθήσει την τακτική που ακολούθησε και στο Καραϊσκάκη. Θα επιδιώξει δηλαδή να καταστρέψει την ανάπτυξη από πίσω που θα επιχειρήσουν οι Τούρκοι, με την ελπίδα να κάνουν λάθη και να βρεθούν πάλι σε δύσκολη θέση ο Λιβάκοβιτς και οι συμπαίκτες του.

Ο Ποντένσε δεν είναι... Μασούρας ως προς τη συνέπεια που ασκεί την πίεση ή τις επιστροφές του, αλλά είναι ένα παιχνίδι που καταλαβαίνει και ο ίδιος ο Πορτογάλος ότι θα πρέπει να βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό στον συγκεκριμένο τομέα.

Μην ξεχνάμε εκτός των άλλων ότι και οι δύο ακραίοι μπακ της Φενέρμπαχτσε είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι στο δημιουργικό κομμάτι και πάντοτε επιδιώκουν τις υπεραριθμίες στο δεύτερο μισό του γηπέδου.

Εκεί είναι που θα πρέπει ο Ποντένσε να παρουσιάσει και ένα καλό αμυντικό πρόσωπο και να μην περιοριστεί μόνο στο επιθετικό σκέλος.

Ό,τι έκανε δηλαδή και στη Σερβία κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Απλώς, η Φενέρ δεν έχει τα μπακ της Μακάμπι. Είναι τρεις κλάσεις ανώτερα... Οπότε, χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια.