Ρεσιτάλ λαθών από Ολυμπιακό και Φενέρμπαχτσε έφερε το 3-2!

Ο Ολυμπιακός είχε στα χέρια του ένα ευρύ σκορ αξιοποιώντας τα λάθη της Φενέρ, αλλά και οι Τούρκοι απάντησαν με το ίδιο νόμισμα και γίνεται… ροντέο η ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης.

Ρεσιτάλ λαθών από Ολυμπιακό και Φενέρμπαχτσε έφερε το 3-2!

Ας επιχειρήσουμε να δούμε το Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 3-2 με μία πιο ψύχραιμη ματιά. Να μην σταθούμε μόνο στα προφανή και στο γεγονός ότι οι Τούρκοι άρχισαν να παίρνουν για τα καλά τα «πάνω» τους μετά το πέναλτι που κέρδισαν από τον Παναγιώτη Ρέτσο.

Το 3-2 είναι «προϊόν» λαθών και από τις δύο πλευρές. Σοβαρών λαθών! Δύο από τα τρία γκολ των Πειραιωτών ήταν απόρροια της πίεσης που άσκησαν μπροστά και της εμμονής των αμυντικών της Φενέρμπαχτσε να κάνουν «build up» δίχως να είναι ιδιαιτέρως καλοί στις μεταβιβάσεις αντί να επιχειρήσουν ένα βολέ για να αποφύγουν τον οποιονδήποτε κίνδυνο.

Την πάτησαν μία φορά στο 1-0, την πάτησαν και δεύτερη φορά στο 3-0. Έδειξαν ότι δεν έβαλαν μυαλό στο πρώτο γκολ και έκαναν το ίδιο λάθος και στο τρίτο! Στο δε δεύτερο τέρμα ο Μπεκάο αντί να «γκρεμίσει» τον Φορτούνη στην αντεπίθεση που είχε ξεκινήσει ο Ολυμπιακός, είδε τον αρχηγό των Πειραιωτών να βγάζει κάθετη πάσα προς τον Γιόβετιτς για το 2-0. Το λάθος των Τούρκων στο δεύτερο γκολ ήταν διπλό, καθώς ξέχωρα από τον Μπεκάο που δεν ανέκοψε τον Φορτούνη στην αρχή, στη συνέχεια οι Τούρκοι επιχείρησαν να παίξουν τεχνητό οφσάιντ και ο Σογιουντσού κοιμήθηκε πίσω στην άμυνα, καλύπτοντας τον Γιόβετιτς. Ένας Σογιουντσού που δεν ενέπνεε γενικότερα καμία εμπιστοσύνη, έχοντας μεταξύ άλλων συμμετοχή και στο πρώτο γκολ του Φορτούνη.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν διαβασμένοι. Ήξεραν ότι για να σκοράρουν, θα έπρεπε να πιέσουν ψηλά τους αμυντικούς της Φενέρμπαχτσε, οι οποίοι είναι οι μοναδικοί παίκτες στο ρόστερ της που δεν είναι καλοί χειριστές με την μπάλα και από το ξεκίνημα της σεζόν κάνουν επιπόλαια λάθη. Άλλες φορές τα πλήρωναν, άλλες όχι.

Γκολ από λάθη ήταν φυσικά και αυτά που πέτυχε η Φενέρ. Πέρα από το προφανές επιπόλαιο πέναλτι του Ρέτσου, θα πρέπει να δούμε προσεκτικά και το δεύτερο τέρμα των Τούρκων. Την ευκολία με την οποία ο Καντιόγλου βρίσκεται αριστερά και βγάζει τη σέντρα, την αδυναμία του Ορτέγκα να πάει με αυτοπεποίθηση πάνω στον Σιμάνσκι που βγάζει στον Καχβετσί και το γεγονός φυσικά ότι ο Καχβετσί ήταν μόνος του απέναντι από τον Τζολάκη.

Ο Σιμάνσκι αντί να φυλάσσεται από έναν χαφ (Ιμπόρα ή Έσε) και ο Ορτέγκα αντί να είναι πάνω στον Καχβετσί, άλλαξαν τα μαρκαρίσματα λόγω κακών επιστροφών και ο σκόρερ της Φενέρ πλάσαρε με όλη του την άνεση.

Ήταν ένα παιχνίδι λαθών απ’ όλους! Και για να είμαστε ειλικρινείς, δεν ξέρουμε κατά πόσο θα αποφευχθούν τέτοιου είδους λάθη και στον επαναληπτικό. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι θα έρθει 0-0 η ρεβάνς του «Σουκρού Σαράτσογλου».

Από την άλλη, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι ένα ελαφρύ προβάδισμα το έχει ο Ολυμπιακός, όμως είναι δεδομένο ότι θα ζοριστεί στην Τουρκία. Οι Πειραιώτες θα έχουν τον Ποντένσε, αλλά και η Φενέρ θα έχει τον Φρεντ σε κατάσταση να βγάλει 90λεπτο και τον Μπατσουαγί απολύτως καλά για να διεκδικήσει φανέλα βασικού έναντι του Ντζέκο.