ΠΑΟΚ: Η «εικόνα» μακριά από την Τούμπα και η μεγάλη πρόκληση

Η αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ στα φετινά εκτός έδρας ευρωπαϊκά του παιχνίδια, ο οποίος προετοιμάζεται πυρετωδώς για το ματς με την Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο στα προημιτελικά του Conference League.

ΠΑΟΚ: Η «εικόνα» μακριά από την Τούμπα και η μεγάλη πρόκληση

Αντίστροφα έχει ξεκινήσει να μετράει ο ΠΑΟΚ για το πρώτο μεγάλο του παιχνίδι με αντίπαλο την Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο. Οι δύο ομάδες κοντράρονται αύριο (11/4) στα προημιτελικά του Conference League, με τον «δικέφαλο του βορρά» να καλείται να πάρει το θετικό αποτέλεσμα που θα τον φέρει πιο κοντά στην επόμενη φάση του ευρωπαϊκού θεσμού ενόψει και της ρεβάνς στην έδρα του την επόμενη εβδομάδα (18/4).

Το αξιοσημείωτο με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου τη φετινή αγωνιστική περίοδο στα Κύπελλα Ευρώπης, είναι ότι από τον περασμένο Αύγουστο έχει δείξει καλή εικόνα στα εκτός έδρας παιχνίδια του, μετρώντας μάλιστα μόλις μία ήττα σε επτά συνολικά αναμετρήσεις που έχει δώσει.

Αναλυτικότερα, η πορεία του ΠΑΟΚ ξεκίνησε με το εντυπωσιακό 4-1 εκτός έδρας επί της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League, ενώ στην επόμενη φάση έμεινε στο 0-0 με την Χάιντουκ Σπλιτ την οποία βέβαια απέκλεισε στην Τούμπα νικώντας την με 3-0. Με την επιτυχία αυτή η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρέθηκε στα playoff του θεσμού και βρήκε στον δρόμο της την σκωτσέζικη Χαρτς με έπαθλο την είσοδο στους ομίλους.

Στο Εδιμβούργο οι παίκτες του Λουτσέσκου κέρδισαν με ανατροπή 2-1 τις «καρδιές», που ουσιαστικά τους έστειλε πρόωρα στα γκρουπ, αφού στον επαναληπτικό διέλυσαν την αντίπαλό τους με το ευρύ 4-0.

Η πορεία του ΠΑΟΚ στον έβδομο όμιλο της διοργάνωσης ήταν εκπληκτική, αφού έμεινε αήττητος στα παιχνίδια του κόντρα σε Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Ελσίνκι και Αμπερντίν και ολοκλήρωσε τις αναμετρήσεις του με πέντε νίκες και μία ισοπαλία. Την Ελσίνκι την κέρδισε εκτός έδρας με 3-2 εκτός έδρας, ενώ με το ίδιο σκορ (2-3) νίκησε και την Αμπερντίν στην Σκωτία, για να έρθει τελικά και το 1-2 επί της Άιντραχτ μέσα στη Φρανκφούρτη.

Ο «δικέφαλος του βορρά» πήρε έτσι το «εισιτήριο» για τα νοκ άουτ του Conference League και πρώτος του αντίπαλος ήταν η Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Στην Κροατία οι Θεσσαλονικείς γνώρισαν την πρώτη τους φετινή εκτός έδρας ήττα στον ευρωπαϊκό θεσμό με 2-0, αλλά ήταν τελικά αυτοί που πήραν την πρόκριση για την 8άδα με τη μεγαλειώδη εμφάνιση στη ρεβάνς στην Τούμπα και το 5-1.

Πλέον, η ομάδα του Λουτσέσκου έχει μπροστά της μία ακόμα μεγάλη πρόκληση, αυτή κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο, εκεί όπου θα κληθεί να δείξει ένα ακόμα καλό αγωνιστικό «πρόσωπο» μακριά από το «σπίτι» της στη μάχη που δίνει για να συνεχίσει το φετινό ευρωπαϊκό του όνειρο.