Τουρκική ομοσπονδία εναντίον Φενέρ και αναφορά στον Ολυμπιακό

Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε για αναβολή του Σούπερ Καπ στις 23 Μαΐου. Τι ανακοίνωσε η τουρκική ομοσπονδία για τον Ολυμπιακό και την... Λαμία. 

Τουρκική ομοσπονδία εναντίον Φενέρ και αναφορά στον Ολυμπιακό

Η τουρκική ομοσπονδία έλαβε επίσημη θέση για το αίτημα της Φενέρμπαχτσε να αναβληθεί το Σούπερ Καπ με την Γαλατά για τις 23 Μαΐου και ενέπλεξε τον Ολυμπιακό, το ματς με την Λαμία και το EURO.

Η TFF γνωστοποίησε ότι η Φενέρ ζήτησε να γίνει ο τελικός με την Γαλατά στις 23 Μαΐου αλλά το αίτημα δεν έγινε δεκτό καθώς υπάρχει η προετοιμασία της Εθνικής Τουρκίας για το EURO 2024.

Επίσης ότι πρότεινε αναβολή του αγώνα πρωταθλήματος της Φενέρ στις 14 Απριλίου (ανάμεσα στα ματς με τον Ολυμπιακό), αλλά η αντίπαλος της ελληνικής ομάδας δεν δέχτηκε.

«Σε αντίθεση με ό,τι είναι δημοσίως γνωστό, ο εκτός έδρας αγώνας της αντιπάλου της Φενέρμπαχτσε, Ολυμπιακού, στους προημιτελικούς της UEFA Europa Conference League, στην ελληνική Super League στις 7 Απριλίου 2024 δεν έχει αναβληθεί», αναφέρεται σχετικά για το ματς του Ολυμπιακού στην Λαμία. Άρα υποστηρίζουν στην τουρκική ομοσπονδία ότι η Φενέρ θα πρέπει να παίξει εκείνη την ημέρα το Σούπερ Καπ και δεν υπήρχε λόγος αναβολής. Και συνεχίζει:

«Μεταξύ των δύο αναμετρήσεων που θα δώσει ο Ολυμπιακός με τη Φενερμπαχτσέ, ο αγώνας της 14ης Απριλίου 2024 αναβλήθηκε. Η Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πρότεινε επίσης να αναβληθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία ο αγώνας της Φενερμπαχτσέ με την Καραγκιουρμούκ στις 14 Απριλίου 2024, που μεσολαβεί με τους δύο αγώνες που θα δώσει με τον Ολυμπιακό. Η Φενέρμπαχτσε δεν αποδέχτηκε αυτή την πρόταση». Δεν έγινε επίσης δεκτό το αίτημα να γίνει ο τελικός του Σούπερ Καπ με ξένους διαιτητές, όπως ζήτησε η τουρκική ομάδα.

Ο τελικός του Σούπερ Καπ θα γίνει την Κυριακή (7/4) στην Σανλιούρφα, αλλά η Φενέρμπαχτσε που έχει δηλώσει ότι θα κατεβάσει την ομάδα Νέων ασχολείται μόνο με το πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όπως αναφέρεται και στα social media της.