Φενέρμπαχτσε: Ρεκόρ σκοραρίσματος σε μία σεζόν στην Τουρκία με... 128 γκολ!

Η Φενέρμπαχτσε με το, χθεσινό, 4-2 επί της Αδάνα Ντεμιρσπόρ έφτασε τα 128 γκολ στην σεζόν κι έγινε η ομάδα με τα περισσότερα γκολ μέσα σε μία αγωνιστική περίοδο στην ιστορία του τουρκικού ποδοσφαίρου!

Φενέρμπαχτσε: Ρεκόρ σκοραρίσματος σε μία σεζόν στην Τουρκία με... 128 γκολ!

Μια θέση στα ...κιτάπια του Τουρκικού ποδόσφαιρου έχει η φετινή Φενέρμπαχτσε παρότι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η σεζόν.

Κι αυτό γιατί η αντίπαλος του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του Conference League, με το 4-2, επί της Αδάνα Ντεμιρσπόρ, για το πρωτάθλημα, έφτασε τα 128 γκολ κατά της διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου κι έγινε η ομάδα με τα περισσότερα γκολ μέσα σε μία σεζόν στην ιστορία του φούτμπολ της γειτονικής χώρας!

Η ομάδα του Ισμαΐλ Καρτάλ (που προσπαθεί να επιστρέψει στην κορυφή του Τουρκικού ποδοσφαίρου μετά από 10 χρόνια) έφτασε τον συγκεκριμένο αριθμό τερμάτων σε 48 συνολικά παιχνίδια.

Μέχρι πρότινος, το ρεκόρ με 126 τέρματα μοιραζόταν η "Φενέρ" της... περασμένης σεζόν με την «αιώνια» αντίπαλό της, Γαλατάσαραϊ, που το είχε πετύχει το 1999-2000 (όταν και έγινε η μόνη τουρκική ομάδα με ευρωπαϊκό τρόπαιο, το Κύπελλο UEFA, νικώντας στον τελικό την Άρσεναλ).

Σημειώνεται πως από τα 128 γκολ (2.66 ανά αγώνα), μόνο 15 έχουν σημειωθεί με πέναλτι, ενω στο ίδιο διάστημα έχει δεχτεί μόλις 44 γκολ, δηλαδή λιγότερο από ένα γκολ σε κάθε ματς (0.92).

Όσον αφορά δε στην Γαλατάσαραϊ με την οποία κονταροχτυπιέται φέτος μέχρι τελικής πτώσης για τα πρωτεία στην Super Lig (1η η Γαλατάσαραϊ με 84 βαθμούς, 2η η Φενέρμπαχτσε με 82 βαθμούς, με επτά αγωνιστικές να απομένουν), εκείνη έχει πετύχει 103 γκολ σε 48 παιχνίδια και στον αντίποδα έχει δει την εστία της να παραβιάζεται 49 φορές.