Δεν βάζει την πρώτη ομάδα στο Σούπερ Καπ πριν από τον Ολυμπιακό η Φενέρ

Δεν αποχωρεί από το τουρκικό πρωτάθλημα η Φενέρμπαχτσε, αλλά εάν γίνει οριστικά το Σούπερ Καπ με την Γαλατά πριν από το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό θα παίξει με την Κ-19 ή καθόλου. 

Δεν βάζει την πρώτη ομάδα στο Σούπερ Καπ πριν από τον Ολυμπιακό η Φενέρ

Η Φενέρμπαχτσε αποφάσισε να μην προχωρήσει στην ακραία κίνηση αποχώρησης από το τουρκικό πρωτάθλημα λόγω των επεισοδίων στο ματς με την Τραμπζονσπόρ και όσα ακολούθησαν στις σχέσεις της με την ομοσπονδία.

Στη γενική συνέλευση των μελών της την Τρίτη (2/4) στο «Σουκρού Σαράτσογλου» βρέθηκαν 25.000 οπαδοί της που στήριξαν απολύτως τον πρόεδρο Αλί Κοτς και τους παίκτες που είχαν συμμετάσχει στα επεισόδια μετά την είσοδο των οπαδών της Τραμπζονσπόρ.

Αυτό που αφορά στον Ολυμπιακό εμμέσως έχει να κάνει με την απόφαση που ελήφθη να μην αγωνιστεί η πρώτη ομάδα της Φενερμπαχτσέ στον τελικό του τουρκικού Σούπερ Καπ με την Γαλατά που είναι προγραμματισμένος για τις 7/4 δηλαδή τέσσερις ημέρες πριν από τον πρώτο αγώνα στο Φάληρο για το Conference League.

Η Φενέρ είχε ζητήσει την αναβολή του Σούπερ Καπ, η ομοσπονδία και η Γαλατά αρνήθηκαν και έτσι αποφασίστηκε εάν γίνει το ματς να αγωνιστεί η Κ-19 τη Φενέρ! Και να είναι απερίσπαστοι και ξεκούραστοι οι παίκτες της πρώτης ομάδας για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Ή να μην κατέβει η ομάδα καθόλου να παίξει.

Μάλιστα ο Αλί Κοτς κάλεσε τον κόσμο να μην κλείσει εισιτήρια μετάβασης στην πόλη που είναι προγραμματισμένο το Σούπερ Καπ:«Έχουμε δύο επιλογές, η μία είναι να μην παίξουμε καθόλου στον αγώνα του Σούπερ Καπ και η άλλη είναι να παίξουμε με την U19. Στις συναντήσεις μας ειπώθηκε ότι αν ληφθεί μια ριζική απόφαση, θα πρέπει να ξεκινήσει με το Σούπερ Καπ. Συμφωνώ με τους φίλους μου μέχρι τέλους για λόγους αρχών. Μην κάνετε σχέδια για τη Σανλιούρφα. Παρακαλώ μην κάνετε σχέδια, μην κάνετε κράτηση εισιτηρίων για τον τελικό του Σούπερ Καπ»

Αποφασίστηκε να γίνει νέα γενική συνέλευση σε τρεις μήνες ώστε να αποφασιστεί η περαιτέρω στάση του συλλόγου.

Στη συγκέντρωση προβλήθηκαν βίντεο με αδικίες κατά της Φενέρ, ενώ ο Κοτς επιτέθηκε εναντίον της Γαλατά. Όπως και της Αστυνομίας που δεν είχε λάβει τα κατάλληλα μέτρα στην Τραπεζούντα, «ενώ εδώ στη δική μας συγκέντρωση είναι πολύ καλύτερα κι ας μην πρόκειται για αγώνα»