Ολυμπιακός: Οι δύο που ξέρουν καλά την Φενέρμπαχτσε

Ο Γιώργος Μασούρας ήταν πρωταγωνιστής και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπι είχε παίξει και στα δύο ματς του Ολυμπιακού πρόπερσι με την Φενέρμπαχτσε. Άλλοι - πλην Τζολάκη - δεν είναι πια στο ρόστερ. 

Ολυμπιακός: Οι δύο που ξέρουν καλά την Φενέρμπαχτσε

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τα δύο μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια με την Φενερμπαχτσέ για την προημιτελική φάση του Coference League (11 και 18/4) και σαφώς θα έχει οδηγό τους αγώνες που είχε δώσει πρόπερσι με την τουρκική ομάδα στον όμιλο του Europa League. Το φθινόπωρο του 2021 είχε πετύχει την επιβλητική νίκη στην Κωνσταντινούπολη με 3-0 ενώ είχε επικρατήσει και στο Φάληρο με 1-0.

Από εκείνη την ομάδα του Ολυμπιακού αυτοί που έχουν παραμείνει είναι ο Γιώργος Μασούρας που είχε κάνει τρομερό ματς στο «Σουκρού Σαράτσογλου» με δύο γκολ και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί που είχε παίξει αλλαγή στην Τουρκία και βασικός στο «Γ. Καραϊσκάκης». Στον πάγκο (αλλαγή του Βατσλίκ) ήταν ο Κώστας Τζολάκης, ενώ ο Κώστας Φορτούνης ήταν τραυματίας. Οι υπόλοιποι έχουν φύγει από την πειραϊκή ομάδα, όπως φυσικά και ο Πέδρο Μαρτίνς.

Πολλές αλλαγές έχει στο ρόστερ της και η Φενέρμπαχτσε που είχε τότε τεχνικό τον Βίτορ Περέιρα. Κάποιοι παίκτες της έχουν κάνει μεταγραφές ή δανεισμούς σε ομάδες όπως η Μπάγερν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ατλέτικο, ενώ έχουν παραμείνει και θα βρεθούν ξανά στο δρόμο του Ολυμπιακού κάποιοι καλοί Τούρκοι διεθνείς.

Στο 0-3 ήταν βασικός ο Μερτ Χακάν Γιαντάς και ο Φρέντι Καντίογλου, όπως και ο Νιγηριανός μπακ Σάμουελ που πρωταγωνίστησε στα πρόσφατα επεισόδια με την Τράμπζονσπορ. Όλοι τους ήταν βασικοί και στο Φάληρο, όπως και ο Ιρφάν Καν Καχβτετσί. Ενώ στον πάγκο ήταν ο Αζίζ που παραμένει και αυτός στο ρόστερ, αλλά έχει ένα θέμα με τραυματισμό αυτές τις μέρες.

Λίγοι και καλοί που λένε και στις δύο πλευρές, με πολλά νέα αστέρια στις δύο ομάδες για το στόχο της πρόκρισης και τον Ολυμπιακό να έχει Ισπανό προπονητή, ενώ η Φενέρ τον Τούρκο Καρτάλ.