Φενέρμπαχτσε: Η UEFA θα την αποβάλει από το Conference League, εάν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα

Η Φενέρμπαχτσε απείλησε με αποχώρηση από το πρωτάθλημα Τουρκίας, κάτι που θα σημάνει και τον αυτόματο αποκλεισμό της από το Conference League.

Φενέρμπαχτσε: Η UEFA θα την αποβάλει από το Conference League, εάν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα

Αναβρασμός επικρατεί στο πρωτάθλημα Τουρκίας με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν στον αγώνα της Τραμπζονσπόρ με τη Φενέρμπαχτσε. Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του Conference League, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα.

Η απόφαση θα ληφθεί κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης που θα διεξαχθεί την Τρίτη 2 Απριλίου. Η «Fanatic» με δημοσίευμά της κατέγραψε τις επιπτώσεις που θα έχει στο σύλλογο, η αποχώρησή του από το εγχώριο πρωτάθλημα.

Μία από αυτές έχει σύνδεση με την Ευρώπη. Συγκεκριμένα η Φενέρμπαχτσε κινδυνεύει να τιμωρηθεί από την UEFA με αποβολή από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αρχής γενομένης από τη φάση των «8» του Conference League.

Μεταξύ άλλων το τούρκικο Μέσο αναφέρει: «Υπάρχει δέσμευση που υπογράφεται από την Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προς τους συλλόγους στην αρχή κάθε σεζόν. Σύμφωνα με τη σχετική δέσμευση, οι σύλλογοι υποχρεούνται να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς και τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας.

Η τουρκική Ομοσπονδία πρέπει να ενημερώσει την UEFA. Στη συνέχεια, η UEFA θα λάβει την τελική απόφαση. Μετά την απόφαση αποχώρησης από το πρωτάθλημα, εάν η άδεια συλλόγου της UEFA αφαιρεθεί από την Ομοσπονδία και ενημερωθεί η UEFA, τότε αυτή μπορεί να αποκλείσει τη Φενέρμπαχτσε από το Conference League για τους επόμενους αγώνες».