Ολυμπιακός: Όταν ο Τσικίνιο τρέχει σαν σκύλος να πρεσάρει ψηλά στο 120’...

Ο Ολυμπιακός ήταν έξοχος σε όλες του τις γραμμές, οι μεσοεπιθετικοί έκαναν πάρτι, οι μεσοαμυντικοί έκοβαν παντού και στο τέλος είδαμε και τον Τσικίνιο να μην χαμπαριάζει από κούραση και να τρέχει στο 120' για να σταματήσει το «build up» της Μακάμπι, σε ένα χρονικό σημείο που όλα είχαν κριθεί! 

Ολυμπιακός: Όταν ο Τσικίνιο τρέχει σαν σκύλος να πρεσάρει ψηλά στο 120’...

Τα μάτριξ του γηπέδου της Μπάτσκα Τόπολα, όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε με 6-1 στην παράταση της Μακάμπι, έγραφε 119 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα.

Οι Ισραηλινοί είχαν αποδεχτεί τη μοίρα τους και προσπάθησαν με τον Σαμπορίτ να ξεκινήσουν μία απέλπιδα απόπειρα χτισίματος επίθεσης από πίσω, έτσι ώστε απλώς να μειώσουν σε 2-6.

Εκεί λοιπόν, που ο Σαμπορίτ ετοιμάζεται για τις τελευταίες συνολικά ενέργειες στο ματς των δύο ομάδων, εμφανίζεται ο Τσικίνιο σαν άλλος σπρίντερ και τρέχει να πιέσει ψηλά για να ανακόψει το «build up»!

Ήταν το «κερασάκι» μίας υπέροχης βραδιάς. Μία απλή ενέργεια ενός ποδοσφαιριστή που ανέβηκε ψηλά στο 120’ για να πιέσει και να μην αφήσει τη Μακάμπι να ξεκινήσει μία τελευταία επίθεση.

Ο Ολυμπιακός είχε σε έξοχη μέρα όλους τους μεσοεπιθετικούς. Και οι χαφ, και οι εξτρέμ, και όσοι επιθετικοί αγωνίστηκαν ήταν το... κάτι άλλο. Το ίδιο και οι αμυντικοί.

Είναι λογικό τα περισσότερα φώτα να πέφτουν πάνω στον Φορτούνη που έκανε αρχηγική εμφάνιση, στον Ποντένσε που μοίρασε σακούλες στον Σαχάρ, στον Ελ Κααμπί με τα ψαλιδάκια του, στον Γιόβετιτς που όποτε μπαίνει στο ματς έχει κομβική παρουσία, στον Ελ Αραμπί που δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν το μεγαλείο του, στον Έσε που έτρεχε ασταμάτητα και στον Όρτα που ειδικά στο πρώτο ημίχρονο βρισκόταν παντού! Όπως και στον ανίκητο Κάρμο, αλλά και στους συγκλονιστικούς Ρέτσο, Ροντινέι και Ορτέγκα.

Ωστόσο, η ενέργεια του Τσικίνιο να πιέσει ψηλά στο 120’, σε ένα χρονικό σημείο δηλαδή που τα πάντα είχαν κριθεί, δείχνει το σκεπτικό με το οποίο μπήκε ο Ολυμπιακός στο ματς. Δίχως να βγάζει κούραση από τα ατελείωτα χιλιόμετρα που κατάπιε στο ματς, δεν ήθελε να αφήσει κανένα περιθώριο στη Μακάμπι να πιστέψει ότι θα μειώσει έστω σε 2-6.

Η αντίδραση του Πορτογάλου στα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν η επιβεβαίωση ότι στη Σερβία πήγε μία ομάδα αποφασισμένη να κάνει το θαύμα. Και το έκανε...