Ολυμπιακός: Η σημασία της παρέμβασης του Ελ Αραμπί στο έπος της Μπάτσκα Τόπολα

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, όπως φυσικά και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να δούμε τον ισοπεδωτικό Ολυμπιακό  της Σερβίας.

Ολυμπιακός: Η σημασία της παρέμβασης του Ελ Αραμπί στο έπος της Μπάτσκα Τόπολα

Ο Ολυμπιακός έγραψε χρυσή σελίδα στην Ιστορία του με την επική ανατροπή - πρόκριση επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στην επαρχία της Βοϊβοντίνα. Μια πρόκριση που δεν θα ξεχαστεί ποτέ από τον κόσμο και θα συζητιέται για χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Ισραήλ γίνεται λόγος για «νύχτα ντροπής» όχι μόνο για τη Μακάμπι, αλλά για όλο το ποδόσφαιρο της χώρας.

Στον Ολυμπιακό έχουν κάθε λόγο να πιουν και ένα ποτηράκι κρασί παραπάνω για να γιορτάσουν μία πρόκριση που φάνταζε απίθανη πριν από τον επαναληπτικό.

Σίγουρα έπαιξε μεγάλο ρόλο το γεγονός ότι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει πάντοτε τον τρόπο να μην υπερενθουσιάζεται και να μην υπεραπογοητεύεται ανάλογα με το αποτέλεσμα. Προσπαθεί με ψυχραιμία να αντιμετωπίζει οποιαδήποτε κατάσταση. Η στάση του Βάσκου τεχνικού αποδείχθηκε ευεργετική ως προς τη ραψωδία που γράφτηκε στην Μπάτσκα Τόπολα.

Όπως φυσικά αποδείχθηκε καθοριστική και η ομιλία - παρέμβαση του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στην προπόνηση της Δευτέρας (11/3). Όταν μία μέρα μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, κάθισαν οι παίκτες να συζητήσουν μεταξύ τους, ο Μαροκινός φορ είπε μία αλήθεια: «Επιτέλους, ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη μας και ας κάνει ο καθένας ξεχωριστά την αυτοκριτική του, δίχως να ψάχνει αλλού για δικαιολογίες. Ας κοιτάξουμε προσωπικά ο καθένας αν έχει αποδώσει όπως πρέπει», ήταν σε ελεύθερη μετάφραση όλα όσα είπε ο Ελ Αραμπί.

Υπάρχουν λοιπόν μικρές λεπτομέρειες που έχουν τη σημασία τους και πίσω από μία τέτοια βραδιά όπως αυτή στο γήπεδο της Μπάτσκα Τόπολα, κρύβουν κάποια μικρά μυστικά που τις περισσότερες φορές έχουν τεράστια σημασία ως προς την εξέλιξη των γεγονότων.