Ολυμπιακός: Η Μακάμπι δείχνει το δρόμο στους Πειραιώτες ως προς τη σημασία του επαναληπτικού

Ο Ολυμπιακός έχει απειροελάχιστες πιθανότητες για να περάσει τη Μακάμπι  Τελ Αβίβ, αλλά οι Ισραηλινοί στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τη σημασία της ρεβάνς στη Σερβία (14/3, 22.00).

Ολυμπιακός: Η Μακάμπι δείχνει το δρόμο στους Πειραιώτες ως προς τη σημασία του επαναληπτικού

Ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει πληγωμένος το απόγευμα της Τετάρτης (13/3, 18.00) για τη Σερβία, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει την επόμενη μέρα (14/3, 22.00) τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στον επαναληπτικό του 1-4 του Καραϊσκάκη.

Ένας Ολυμπιακός που ψάχνει να μαζέψει τα κομμάτια του μετά από το 1-3 στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και σε μία περίοδο που ακολουθεί διακοπή δύο εβδομάδων μέχρι να μπούμε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Δεν ξέρουμε κατά πόσο έχουν δώσει την απαιτούμενη σημασία οι Πειραιώτες στον επαναληπτικό με τη Μακάμπι. Προφανώς και οι πιθανότητες πρόκρισης είναι απειροελάχιστες, αλλά αυτό δεν δίνει το δικαίωμα στους παίκτες να πάνε για ταξιδάκι αναψυχής στη Σερβία.

Ως παράδειγμα θα φέρουμε τη στάση που κρατάει ο Ρόμπι Κιν. Ο τεχνικός της Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει ξεκαθαρίσει στους παίκτες του ότι είναι πολύ πιθανό να την πατήσουν, αν δεν έχουν την απαιτούμενη σοβαρότητα που έχουν επιδείξει από το ξεκίνημα της σεζόν. Μια σοβαρότητα που τους έχει φέρει έως τώρα μία ανάσα από τα προημιτελικά του Κόνφερενς και πολύ κοντά στο να κατακτήσουν το πρωτάθλημα του Ισραήλ.

Οι πληροφορίες από το Τελ Αβίβ αναφέρουν ότι ο Ρόμπι Κιν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τους θεωρητικά βασικούς του παίκτες στον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό. Δεν έχει σκοπό να κάνει καμία... έκπτωση επειδή το σκορ του πρώτου αγώνα επιτρέπει ακόμη και εκτεταμένο ροτέισον.

Ο Κιν θεωρεί ότι είναι υποχρεώση της ομάδας του να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κερδίσει για δεύτερη φορά τον Ολυμπιακό. Αυτό είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη στον Ρέντη. Όταν ο Ρόμπι Κιν τρέφει απεριόριστο σεβασμό στους Πειραιώτες έχοντας μεταξύ άλλων και ως «όπλο» το 1-4 του Φαλήρου, τότε οφείλουν και οι ίδιοι οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να σεβαστούν τους εαυτούς τους. Να μην πάνε στη Σερβία για... βόλτα. Ας κυνηγήσουν έστω και το 1% πιθανότητα που έχουν.