Πάει πλέον για το… σάλτο μορτάλε!

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να απειλήσει καν την άμυνα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και πλέον στην Τούμπα δεν θα έχει δίχτυ ασφαλείας για την πρόκριση

Πάει πλέον για το… σάλτο μορτάλε!

«Πάλεψε με τα λιοντάρια, αλλά τον έφαγαν οι… ψείρες»! Ο λόγος για τον ΠΑΟΚ που υποτίθεται ότι είχε προετοιμαστεί κατάλληλα για να αντιμετωπίσει το πιεστικό παιχνίδι της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και να πάρει σκορ πρόκρισης στους «8» του Conference League.

Κι όμως την… πάτησε από τον ίδιο του τον εαυτό! Διότι οι Θεσσαλονικείς έκαναν… διαγωνισμό λαθών ειδικά στο κέντρο με συνέπεια να κάνουν ακόμα πιο εύκολη τη ζωή των γηπεδούχων.

Την έκανε ευκολότερη και ο Λουτέσκου με την απόφασή του να παίξει από το 60’ και μετά χωρίς σέντερ φορ και πλέον ο ΠΑΟΚ αναζητά υπερβάσεις στη ρεβάνς της Τούμπας την επόμενη εβδομάδα.

Οι Κροάτες πίεσαν από νωρίς πολύ ψηλά τους παίκτες του «Δικεφάλου» και τους υποχρέωσαν στο εύκολο λάθος. Ειδικά στο κέντρο οι χαφ του Λουτσέσκου δεν κρατούσαν μπάλα με συνέπεια όχι μόνο να μην υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης του παιχνιδιού, αλλά να προκαλείται πανικός στην άμυνα, μια και οι συνθήκες υπεραριθμίας στην επίθεση της Ντιναμό ήταν συνεχόμενες.

Ο Πέτκοβιτς στο 37’ άνοιξε το σκορ για τους Κροάτες και τα πράγματα έγιναν δύσκολα για τον ΠΑΟΚ, που και πάλι αδυνατούσε να αναπτύξει σωστά τις επιθέσεις του, να βρει χώρους και τρόπους να απειλήσει την άμυνα των αντιπάλων του.

Η… χαριστική βολή ήρθε στο 72’ ξανά με τον Πέτκοβιτς, καθώς και πάλι η Ντιναμό εκμεταλλεύτηκε λάθος στο κέντρο του ΠΑΟΚ κι εκεί τα πράγματα έγιναν σχεδόν αδύνατα!

Οι Κροάτες έδωσαν χώρο κλείνοντας τους διαδρόμους στην άμυνά τους, ο ΠΑΟΚ «στρατοπέδευσε» έξω από την περιοχή της Ντιναμό, αλλά ήταν ανέτοιμος να εκμεταλλευτεί ακόμα και τα… δείγματα ευκαιριών που βρήκε μπροστά του.

Έτσι λοιπόν την επόμενη εβδομάδα στην Τούμπα οι Θεσσαλονικείς θα ανέβουν ξανά στο σχοινί ισορροπίας χωρίς το δίχτυ ασφαλείας και θα προσπαθήσουν για το… σάλτο μορτάλε!

Αν επιζήσουν, θα έχουν κάνει τεράστιο άθλο!