Σκληρό μάθημα στον αφελή Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός ανέβασε τον πήχη ψηλά μετά τη Φερεντσβάρος, υποτίμησε τη Μακάμπι και γνώρισε βαριά ήττα.

Σκληρό μάθημα στον αφελή Ολυμπιακό

Στα παιχνίδια με τη Φερεντσβάρος ο Ολυμπιακός πήγε να παίξει έχοντας βάλει από μόνος του τον εαυτό του σε θέση αουτσάιντερ και μάλιστα με ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης. Με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ πήγε με αέρα φαβορί και πως θα περνούσε εύκολα στην επόμενη φάση.

Αυτή είναι μία περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί στο κλαμπ από αποτέλεσμα σε αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει διαχείριση συναισθημάτων στο κλαμπ ούτε στο αρνητικό ούτε και στο θετικό. Ο Μεντιλίμπαρ το παραδέχτηκε μετά το παιχνίδι πως η ομάδα του υποτίμησε τη Μακάμπι και πως δεν γίνεται σε αυτή τη φάση μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης να υποτιμάς τον αντίπαλο.

Κάπως έτσι οι Ισραηλινοί τον τιμώρησαν και μάλιστα με πολύ σκληρό τρόπο. Το τελικό 4-1 επανέφερε στην επιφάνεια τις αδυναμίες μίας ομάδας που έχει περάσει πολλά φέτος, αλλά έβγαλε μία αντίδραση με Φερεντσβάρος και ΠΑΟΚ. Η πραγματικότητα για τον Ολυμπιακό είναι πως δεν είναι τόσο κακός όσο φάνηκε χθες, αλλά ούτε και τόσο καλός όσο παρουσιάστηκε το τελευταίο διάστημα σε σημείο που να γίνονται αναφορές ακόμα και για τον τελικό της διοργάνωσης.

Η Μακάμπι δεν έκανε κάτι τρομερό στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και απλά εκμεταλλεύτηκε τα όπλα της. Οι Πειραιώτες δεν είχαν σχέδιο εξουδετέρωσης των ποδοσφαιριστών που κάνουν όλη τη δουλειά και έβγαλαν αφέλεια στην άμυνα τους. Ο Ροντινέι ναι μεν είναι ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής για την ομάδα, αλλά όταν απέναντι του έχει εξτρέμ μεγάλης ποιότητας όπως ο Μίλσον έχει σοβαρά θέματα και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Εκεί έμεινε απροστάτευτος με τον Φορτούνη να μην του δίνει βοήθειες, ενώ ανάλογο ήταν το σκηνικό και από την άλλη πλευρά.

Όπως είπε και ο Μεντιλίμπαρ, όμως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να μάθει από αυτή την ήττα για τη συνέχεια. Και για να είμαστε σωστοί θα είναι λάθος να κρύψουν τα προβλήματα κάτω από την ατάκα ότι η Μακάμπι είναι τρομερή ομάδα. Είναι ένα καλό σύνολο, αλλά μέχρι εκεί.