Ολυμπιακός: Η ευκαιρία, η Μακάμπι και η... Γουλβς του Ρόμπι Κιν

Ο Ολυμπιακός έχει απέναντι στην Μακάμπι μία πραγματικά μεγάλη ευκαιρία να προχωρήσει στην Ευρώπη. Η τελευταία φορά ήταν τότε με την Γουλβς, την αγαπημένη του Ρόμπι Κιν.

Ολυμπιακός: Η ευκαιρία, η Μακάμπι και η... Γουλβς του Ρόμπι Κιν

Μετά τον Ντέγιαν Στάνκοβιτς με την Φερεντσβάρος είδαμε από κοντά στο Φάληρο μία ακόμη σπουδαία φυσιογνωμία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τον Ρόμπι Κιν. Ο προπονητής της ΜακάμπιΤελ Αβίβ είχε πάντα ένα χαμόγελο στις απαντήσεις του, έτοιμος για χιούμορ με το παραμικρό. Ειδικά όταν μετά τη συνέντευξη Τύπου, όταν τον ρωτήσαμε ποια ομάδα βλέπει πρωταθλήτρια στη φετινή μάχη της Premier League, απάντησε χωρίς να το σκεφτεί: Την... Γουλβς!

Την ομάδα από την οποία είχε αρχίσει τη μεγάλη καριέρα του στα αγγλικά γήπεδα, από τα 17 του χρόνια. Την ομάδα που εάν ο Ολυμπιακός είχε αποκλείσει εκείνο το καλοκαίρι του covid και του... Μαρτσίνιακ, μπορεί να είχε φτάσει πράγματι μέχρι το τέλος. Με μονούς αγώνες από τον προημιτελικό έως τον τελικό στην Γερμανία.

Αυτά, βέβαια, είναι όντως και λίγο της... πλάκας. Γιατί για να μπορέσει η ελληνική ομάδα να αποκλείσει (για πρώτη φορά) ισραηλινή, θα χρειαστεί μεγάλη σοβαρότητα. Κι εδώ και στη γνώριμη Τόπολα, σε μια εβδομάδα στη ρεβάνς. Σοβαρότητα όπως αυτή του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, όταν με λίγα λόγια και σταράτα μίλησε για παραδόσεις, φιλοδοξίες, αγωνιστική κατάσταση και επιλογές. Short οι συνεντεύξεις του Βάσκου που δεν απλώνεται σε αναλύσεις, τις κάνει στην ομάδα του. Και δεν μιλάει περί ανέμων και υδάτων, χωρίς υπεκφυγές λέει ό,τι είναι να πει και σε αφήνει και λίγο απροετοίμαστο για την επόμενη ερώτηση, στην οποία και πάλι θα απαντήσει λιτά και ειλικρινά.

Ο Παναγιώτης Ρέτσος θα ήθελε να πει πάρα πολλά, έχει να πει άλλωστε και πολλά. Δεν χρειαζόταν τίποτα περισσότερο από ότι μια ομάδα πρέπει να είναι προσγειωμένη, αλλά πρέπει να έχει και γενναιότητα. Πίστη. «Δεν φοβόμαστε κανέναν». Αυτό θέλει να ακούει από τους παίκτες της ομάδας του ο φίλος του Ολυμπιακού. Και φυσικά να τη βλέπει να πατάει στο έδαφος και όχι να πετάει στα σύννεφα, την ώρα των αγώνων.

Είναι πράγματι μια μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να προχωρήσει κι άλλο στη διοργάνωση. Και μετά κι άλλο. Όμως τα βήματα γίνονται ένα ένα. Όπως με τους Ούγγρους. Τώρα με τους Ισραηλινούς. Πρώτα στον Πειραιά, μετά στη Σερβία. Και μετά βλέπουμε.

Και για να κλείσουμε όπως αρχίσαμε. Ο Ρόμπι Κιν στην αντιμετώπιση των αγώνων με τον Ολυμπιακό έχει διαφορές σε σχέση με τον Ντέγιαν Στάνκοβιτς. Δείχνει καλύτερα διαβασμένος για το παιχνίδι της ελληνικής ομάδας. Και πιο ψύχραιμος για αυτό της δικής του. Χωρίς μεγάλα λόγια. Με παραδοχή για την ατμόσφαιρα του γηπέδου, την ποιότητα των παικτών του Ολυμπιακού, αλλά και με μια ατάκα αμέσως μετά που έστρεφε την προσοχή στους δικούς του.

Θα δούμε τι θα γίνει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα πάρει η Γουλβς την Premiership. Τα υπόλοιπα είναι ανοιχτά σε ένα αμφίρροπο ζευγάρι, με τον Ολυμπιακό ωστόσο χωρίς να είναι φαβορί, να έχει πράγματι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία.