Ολυμπιακός: Για τον Μεντιλίμπαρ η Μακάμπι δεν είναι μόνο ο Εράν Ζαχάβι

O Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ετοιμάζει τον Ολυμπιακό για μία μάχη απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και όχι για μία μάχη απέναντι μόνο στον «μπόμπερ» Εράν Ζαχάβι.

Ολυμπιακός: Για τον Μεντιλίμπαρ η Μακάμπι δεν είναι μόνο ο Εράν Ζαχάβι

Είναι λογικό στο άκουσμα της κλήρωσης ότι ο Ολυμπιακός έπεσε πάνω στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, το μυαλό όλων να πήγε στον Εράν Ζαχάβι. Είναι το αστέρι του Ισραήλ, ο παίκτης που στα 36 του εξακολουθεί να βομβαρδίζει τα αντίπαλα δίχτυα με χαρακτηριστική ευκολία και συν τοις άλλοις, οι Πειραιώτες έχουν και ένα παρελθόν με τον πολύπειρο φορ.

Ένα παρελθόν που ήταν λίγο... γλυκόπικρο. Από τη μία έχουμε το γεγονός ότι στο αντάμωμα με την Αϊντχόφεν πριν από τρία χρόνια, ο Ζαχάβι ήταν εκείνος που κόντεψε να αποκλείσει μόνος του τον Ολυμπιακό.

Από την άλλη το γκολ του Αχμέντ Χασάν στο φινάλε του επαναληπτικού στο «Philips Stadion», είχε ως αποτέλεσμα να γλυκάνει τον Ολυμπιακό με την πρόκριση επί της PSV και να πικράνει στο τέλος τον Ζαχάβι που έμεινε τελικά με τη... γλύκα των δικών του γκολ.

Ο 36χρονος επιθετικός αποτελεί σίγουρα τον πιο επικίνδυνο παίκτη της Μακάμπι, αλλά ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν εστιάζει μόνο σε εκείνον.

Κι ο λόγος φυσικά είναι προφανής: Η Μακάμπι έχει χτιστεί με τέτοιο τρόπο από τον Ρόμπι Κιν που είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως.

Είναι ένα σύνολο παικτών που όλοι αμύνονται και όλοι κάνουν επίθεση, με το στήσιμο τους να παραπέμπει σε στρατιωτική πειθαρχία και ευθυγράμμιση. Είναι ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών που έχει πολύ κοντά τις γραμμές και η μεσοεπιθετική γραμμή σφύζει από ταχύτητα.

Ο Ζαχάβι έχει βρει φέτος 22 φορές το δρόμο προς τα δίχτυα χάρη στη συνεργασία που έχει με τους ποδοσφαιριστές που τον περιβάλλουν. Η Μακάμπι έχει παίκτες που τόσο από τον άξονα, όσο και από τα πλάγια δείχνουν να κάνουν μπόλικη δουλειά. Άλλες φορές αθόρυβη και άλλες πολύ θορυβώδη...

Δεν είναι λοιπόν μόνο ο Ζαχάβι. Κι ας έχει τραβήξει πάνω του τα περισσότερα φλας...