Ολυμπιακός: Έχει ξανακάνει έδρα Ευρώπης με αποτελέσματα

Ο Ολυμπιακός έχει αξιοποιήσει φέτος την πανίσχυρη έδρα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του μετά τις σερί βαριές ήττες. Και θα προσπαθήσει να το συνεχίσει με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. 

Ολυμπιακός: Έχει ξανακάνει έδρα Ευρώπης με αποτελέσματα

Το «κάστρο» του Ολυμπιακού, το «Γ. Καραϊσκάκης», έχει από φέτος γίνει ξανά φόβητρο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και η πειραϊκή ομάδα αξιοποιεί και πάλι τη δύναμη της έδρας της και την υποστήριξη των οπαδών της. Το ίδιο θέλει να συμβεί και στην αναμέτρηση της Πέμπτης (7/3 - 19.45) εναντίον της Μακάμπι Τελ Αβίβ, πρώτη κόντρα των δύο ομάδων στη φάση των «16 του Conference League.

Ο Ολυμπιακός από πρόπερσι και μετά τη νίκη με 1-0 στον όμιλο του Europa League επί της Φενερμπαχτσέ, είχε αρχίσει να υφίσταται βαριές ήττες στο γήπεδό του. Είχε ηττηθεί 0-3 από την Αταλάντα στα νοκ άουτ και το κακό συνεχίστηκε και πέρυσι. 0-4 από την Μακάμπι Χάιφα, 0-3 από Φράιμπουργκ και Καραμπάγκ, 0-2 από Ναντ. Ακόμη και στα προκριματικά που είχε καταφέρει να συνεχίσει, στην έδρα του είχε φέρει ισοπαλίες (1-1) με την Σλόβαν και τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Από φέτος τα πράγματα άλλαξαν. Στα προκριματικά νίκη 1-0 επί της Γκενκ και βάση πρόκρισης. Στον όμιλο μεγάλη νίκη επί της Γουέστ Χαμ με 2-1, ήττα από την Φράιμπουργκ εντελώς στις λεπτομέρειες με 2-3, συντριβή της Μπάτσκα Τόπολα με 5-2. Και στα play off νίκη με 1-0 επί της Φερεντσβάρος, επίσης βήμα για την πρόκριση στους «16».

Σε όλα αυτά τα ματς η ατμόσφαιρα ήταν εντυπωσιακή, όπως θα είναι με την Μακάμπι. Κι η ομάδα πλέον δείχνει να μαθαίνει να την εισπράττει και να την εκμεταλλεύεται. Άλλωστε και ο Ρόμπι Κιν που είδε τον Ολυμπιακό στο ματς με τον Βόλο είχε να λέει για τη μεγάλη δύναμη της εξέδρας και το κλίμα που δημιουργεί ο κόσμος υπέρ της ομάδας του.