Ολυμπιακός: Το πρώτο «μπρα ντε φερ» με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ

H πρώτη «ανάγνωση» της μονομαχίας του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, βάσει των αριθμών των δύο ομάδων ενόψει των αναμετρήσεων της 7ης και 14ης Μαρτίου.

Ολυμπιακός: Το πρώτο «μπρα ντε φερ» με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ

Ο Ολυμπιακός καλείται την Τετάρτη (28/2, 17.00) στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του από την ημέρα που αποχώρησε ο Κάρλος Καρβαλιάλ από τον ερυθρόλευκο πάγκο, αλλά παράλληλα προετοιμάζει το έδαφος και για τις διπλές μάχες με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στους «16» του Conference League.

Μπορεί να απομένουν εννιά μέρες έως την πρώτη αναμέτρηση με τους Ισραηλινούς στο Καραϊσκάκη, αλλά παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε ορισμένα στοιχεία με αριθμούς που αφορούν τους δύο μονομάχους, οι οποίοι έχουν στόχο να πάνε όσο το δυνατόν ψηλότερα στη διοργάνωση.

Θα διαπιστώσετε ότι μόνο εύκολος αντίπαλος δεν θα είναι οι Ισραηλινοί για τους παίκτες, μολονότι δεν θα έχουν τον επαναληπτικό στη φυσική τους έδρα.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

*** Σύμφωνα με το transfermarkt που παρουσιάζει κατά προσέγγιση τη χρηματιστηριακή αξία των ποδοσφαιριστών και των ομάδων, ο Ολυμπιακός έχει αξία 116,8 εκατομμυρίων ευρώ και η Μακάμπι Τελ Αβίβ 19.67 εκατομμυρίων.

*** Ο 24χρονος αμυντικός χαφ της Μακάμπι, Εντέν Κάρζεφ είναι ο παίκτης με την υψηλότερη χρηματιστηριακή αξία από πλευράς Μακάμπι (2,3 εκατ. ευρώ). Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν ο Ερχάν Ζαχάβι, αλλά το γεγονός ότι διανύει το 36ο έτος της ηλικίας του έχει ως αποτέλεσμα να κοστολογείται με 1,2 εκατομμύρια. Στον Ολυμπιακό ο παίκτης με τις περισσότερες μετοχές στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο είναι ο Νταβίντ Κάρμο με 14 εκατομμύρια ευρώ, ακολουθεί ο Ντάνιελ Ποντένσε με 13 εκατομμύρια και ο Φραν Ναβάρο με 10! Με 2,3 εκατομμύρια ευρώ που κοστολογείται ο Κάρζεφ της Μακάμπι και είναι ο ακριβότερος παίκτης των Ισραηλινών, κοστολογείται ο Ανδρέας Ντόη. Για την ακρίβεια με 2,5 εκατομμύρια.

*** H Μακάμπι Τελ Αβίβ ως γηπεδούχος (είτε στο Ισραήλ, είτε στην Μπάτσκα Τόπολα) έχει 13 νίκες, 4 ισοπαλίες και 1 ήττα από τη Μακάμπι Χάιφα με την οποία παλεύει για το πρωτάθλημα. Εκτός έδρας έχει 15 νίκες, 4 ισπαλίες και μόλις 2 ήττες (0-1 από Γάνδη, 0-2 από Μακάμπι Χάιφα). Ο Ολυμπιακός ως γηπεδούχος έχει 12 νίκες, 1 ισοπαλία (αποκλεισμός με ΠΑΟ στο Κύπελλο) και 4 ήττες. Εκτός έδρας έχει μόλις 9 νίκες, 6 ισοπαλίες και 4 ήττες.

*** O Ολυμπιακός έχει 75 γκολ σε 38 παιχνίδια, άρα σκοράρει σχεδόν 1,9 γκολ ανά ματς. Η Μακάμπι έχει 86 γκολ σε 39 παιχνίδια, άρα σκοράρει 2,2 γκολ ανά ματς.