Ο Ολυμπιακός, η Μακάμπι Τελ Αβίβ και η διαφορά των προηγούμενων συναντήσεων με Ισραηλινούς

Ο Ολυμπιακός έχει αποκλειστεί από Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μακάμπι Χάιφα και Χάποελ Μπερ Σέβα, αλλά τότε οι ομάδες από το Ισραήλ είχαν ένα «όπλο» που δεν έχει η τωρινή Μακάμπι.

Ο Ολυμπιακός, η Μακάμπι Τελ Αβίβ και η διαφορά των προηγούμενων συναντήσεων με Ισραηλινούς

Πριν από την κλήρωση του Ολυμπιακού κατά σειρά προτίμησης για αντίπαλο στους «16» του Conference League, οι Βικτόρια Πλζεν, Μπριζ και Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν οι τρεις ομάδες που θα προτιμούσαν οι «ερυθρόλευκοι» συγκριτικά με τις Άστον Βίλα, Λιλ, Φιορεντίνα και Φενέρμπαχτσε.

Οπότε, ως κλήρωση δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν κακή για τους Πειραιώτες το αντάμωμα με την Μακάμπι. Σίγουρα, ένας κόμπος στο στομάχι προέκυψε λόγω του κακού ιστορικού του Ολυμπιακού με ισραηλινές ομάδες.

Ωστόσο, οι παραδόσεις δεν παίζουν μπάλα. Κι αν για ορισμένους παίζουν, τότε οι παραδόσεις μπορούν να σπάσουν.

Προσοχή: Δεν λέμε ότι η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα είναι ένας εύκολος αντίπαλος. Είναι μία ομάδα που προσπαθεί να ρίξει τη Μακάμπι Χάιφα από την κορυφή του πρωταθλήματος Ισραήλ και έχει ως στόχο να φτάσει μακριά στο Conference League.

Για όσους όμως λατρεύουν τις παραδόσεις και τους αριθμούς, τότε οφείλουμε να εστιάσουμε λίγο περισσότερο στο αμιγώς ποδοσφαιρικό κομμάτι.

Ποια η διαφορά του «ανταμώματος» με την τωρινή Μακάμπι Τελ Αβίβ σε σχέση με την Μακάμπι Τελ Αβίβ του 2010, της Χάποελ Μπερ Σέβα του 2016 και της Μακάμπι Χάιφα του 2022;

Όχι, δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν θα ταξιδέψει στο Ισραήλ και κατ’ επέκταση δεν θα νιώσει την καυτή ατμόσφαιρα του κόσμου της Μακάμπι.

Η μεγάλη διαφορά έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι προηγούμενες ισραηλινές ομάδες που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός, είχαν ως όπλο την άμυνά τους. Με λίγα λόγια, μάτωνες για να βάλεις γκολ.

Η τωρινή Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει αποδείξει φέτος ότι είναι το ακριβώς αντίθετο. Και σκοράρει, αλλά και δέχεται τέρματα με μεγαλύτερη ευκολία. Αυτό είναι κάτι που έχει επισημανθεί κατά καιρούς και από τα τοπικά ΜΜΕ. Ότι ενώ έχει μπροστά μία επιθετική γραμμή που βγάζει φάσεις, σκοράρει με υψηλά ποσοστά ευστοχίας και έχει αυτοματισμούς, πίσω προκαλεί σοβαρούς «πονοκεφάλους» στον προπονητή της Ρόμπι Κιν.

Αντιθέτως, οι τρεις ισραηλινές ομάδες που είχε αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στο παρελθόν, είχαν άμυνες που έπειθαν ότι μπορούσαν να καθηλώσουν φλογερές επιθέσεις.