Μεντιλίμπαρ: «Η ιστορία του Ολυμπιακού δείχνει τη δυναμική του στην Ευρώπη» (vid)

Δηλώσεις στην κάμερα του Olympiacos TV παραχώρησε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αναφορικά με τις αναμετρήσεις κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Μεντιλίμπαρ: «Η ιστορία του Ολυμπιακού δείχνει τη δυναμική του στην Ευρώπη» (vid)

Αναφορικά με την κλήρωση που έφερε στο δρόμο του Ολυμπιακού για τους «16» του Conference League τη Μακάμπι Τελ Αβίβ μίλησε στο επίσημο κανάλι των «ερυθρόλευκων» στο YouTube ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά τόνισε τη δυναμική που έχει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη τόσο με βάση την ιστορία του, όσο και με βάση τις φετινές του επιδόσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη Μακάμπι και τις σκέψεις μετά την κλήρωση: «Είναι μία ομάδα που δεν γνωρίζω πάρα πολύ, όμως γνωρίζω έναν παίκτη, τον Σαμπορίτ ο οποίος προέρχεται από την πατρίδα μου, από την Μπιλμπάο, είναι μία ομάδα που σίγουρα αξίζει τον σεβασμός μας γιατί έχει προκριθεί πριν από εμάς. Όπως και με τη Φερεντσβάρος που δεν τη γνωρίζαμε πολύ καλά, έχουμε πολύ χρόνο για να τους μελετήσουμε και να μάθουμε για αυτούς. Η ομάδα έχει προκριθεί πριν από εμάς και δεν πρόκειται να είναι εύκολος αντίπαλος».

Για το τι χρειάζεται να κάνει ο Ολυμπιακός για να προκριθεί: «Θα πρέπει να παίξεις καλά σε δύο παιχνίδια. Αν παίξεις άσχημα σε ένα ματς, είσαι πολύ κοντά στον αποκλεισμό. Θα πρέπει να παίξουμε τόσο καλά, όσο παίξαμε στα τρία προηγούμενα παιχνίδια και αν το κάνουμε αυτό, έχουμε πολλές πιθανότητες να προκριθούμε».

Για τα λόγια που θα πει στους παίκτες του πριν τα παιχνίδια: «Θα πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε με τον ίδιο τρόπο, όπως έχουμε κάνει έως τώρα. Νομίζω ότι αυτό είναι το κλειδί, πριν έρθουν τα δύο παιχνίδια αυτά. Έχουμε 2-3 ματς στο πρωτάθλημα, όπου θα αποδειχτεί αν είμαστε στο ίδιο επίπεδο ή αν θα παραιτηθούμε από την καλή προσπάθεια. Νομίζω ότι εκεί θα δούμε πως θα κυλήσει αυτή η εβδομάδα, στα ματς του πρωταθλήματος. Αυτό που θα τους πω είναι να συνεχίσουμε την καλή προσπάθεια που κάνουμε έως τώρα».

Για το πού κατατάσσει τη δυναμική του Ολυμπιακού στην Ευρώπη: «H δυναμική είναι πάρα πολύ καλή ως τώρα. Η πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη τα προηγούμενα χρόνια και η ιστορία του Ολυμπιακού έχουν αποδείξει πως είναι πολύ δυνατός στην Ευρώπη, τόσο στο Champions League, όσο και στο Europa League. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια, έχει περάσει από πολλές προκρίσεις και θα πρέπει να συνεχίσει να παλεύει, να δείχνει καλό πρόσωπο και να σκέφτεται ότι είναι δυνατός. Να συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο. Αν το κάνει αυτό, έχει πολλές ελπίδες να συνεχίσει στην Ευρώπη».