Ολυμπιακός: Μεντιλίμπαρ, ο… Χουντίνι του Θρύλου!

Στην πόλη που γεννήθηκε ο διάσημος Ούγγρος μάγος Χάρι Χουντίνι, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επιβεβαίωσε ότι έχει μετατρέψει μία ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος σε μια ομάδα που πλημμυρίζει με ελπίδα και αισιοδοξία τον κόσμο της. To 1-0 στη Βουδαπέστη ήταν το αποτέλεσμα της δουλειάς του Ισπανού τεχνικού. 

Ολυμπιακός: Μεντιλίμπαρ, ο… Χουντίνι του Θρύλου!

Τέλη του 19ου αιώνα γεννήθηκε στη Βουδαπέστη ένας από τους κορυφαίους μάγους στην Ιστορία. Ο Χάρι Χουντίνι! Ένας μάγος που για να ενθουσιάσει το κοινό του, εκτελούσε νούμερα που φάνταζαν απίθανα.

Στη χώρα του Χουντίνι ή μάλλον στην πόλη του σπουδαίου Ούγγρου μάγου, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σήκωσε το περασμένο καλοκαίρι ένα Europa League με μία Σεβίλλη που έμοιαζε διαλυμένη όταν την ανέλαβε και το βράδυ της Πέμπτης (22/2) ο Ολυμπιακός έκανε να φαίνεται ομάδα της σειράς τη Φερεντσβάρος μέσα στο γήπεδό της που αποκαλούσε «κολαστήριο» ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς.

Ο Μεντιλίμπαρ είναι ο… Χουντίνι του Θρύλου. Πήρε μία ομάδα που είχε δώσει μία εντύπωση ότι δεν μπορούσε να περάσει τη Φερεντσβάρος και δεν είχε την ικανότητα να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από την 4η θέση στο πρωτάθλημα.

Μέσα σε επτά μέρες έχει σκορπίσει αισιοδοξία και ελπίδα τον κόσμο του, όχι μόνο με τα αποτελέσματα κόντρα στη Φερεντσβάρος και τον ΠΑΟΚ, αλλά με την αύρα που βγάζει και την ταυτότητα που της έχει δώσει.

Βλέπουμε μία ομάδα που δεν έχει μόνο αρχή, μέση και τέλος, αλλά έχει και προοπτική. Μια ομάδα με σφιχτό κέντρο, με πολύ κοντά τις γραμμές της, με προβλήματα στην άμυνα παρά το 1-4 στην Τούμπα και τέσσερα 24ωρα αργότερα τα συγκεκριμένα προβλήματα εξαφανίζονται στη Βουδαπέστη.

Ο Πασχαλάκης δεν χρειάστηκε να ιδρώσει και αυτό τα λέει όλα! Οι Ρέτσος, Κάρμο, Ροντινέι και Ορτέγκα δεν είχαν πολλή δουλειά. Οι χαφ κατάπιαν τους χαφ της Φερεντσβάρος, οι φαφλατάδες Ούγγροι που προανήγγειλαν φουλ επίθεση δεν έφτιαξαν μία φάση της προκοπής και ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ έκανε την πρόκριση να φαίνεται τόσο εύκολη, λες και απέναντί του δεν είχε την πρωταθλήτρια Ουγγαρίας, αλλά την ουραγό του τοπικού πρωταθλήματος Μεζοκόβεσντ.

Δίχως πολλά λόγια, όλη αυτή η εικόνα φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Μεντιλίμπαρ. Ο Καρβαλιάλ το μόνο καλό που έκανε είναι ότι είχε εύστοχες μεταγραφικές επιλογές. Οι Κάρμο, Όρτα και Τσικίνιο έως τώρα έχουν βγει στο 100%. Απλώς, δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι ο Καρβαλιάλ θα αξιοποιούσε τις μεταγραφές του.