Ο Ολυμπιακός που έγινε ξανά ομάδα και το μυστικό της μεγάλης αλλαγής

Ο Ολυμπιακός πήρε μία μεγάλη πρόκριση με δύο νίκες επί της Φερεντσβάρος και η μεγάλη του επιτυχία είναι η τεράστια αλλαγή της εικόνας του.

Ο Ολυμπιακός που έγινε ξανά ομάδα και το μυστικό της μεγάλης αλλαγής

Μετά από τρία χρόνια ο Ολυμπιακός θα παίξει ξανά Μάρτιο στην Ευρώπη και το κατάφερε κάνοντας μία εμφατική πρόκριση με δύο νίκες επί της Φερεντσβάρος και χωρίς να δεχτεί γκολ. Εκτός από την πρόκριση, όμως αυτό που ενθουσιάζει περισσότερο απ’ όλα τον κόσμο είναι η εικόνα της ομάδας του Πειραιά.

Είναι δύσκολο να βρει κανείς άλλο ευρωπαϊκό παιχνίδι και μάλιστα εκτός έδρας που ο Ολυμπιακός να είναι τόσο κυριαρχικός στο γήπεδο. Έπαιξε σε ένα δύσκολο γήπεδο, σε μία καυτή ατμόσφαιρα απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι αρκετά επικίνδυνος και κατάφερε να τον… στραγγαλίσει. Ο Ολυμπιακός δεν επέτρεψε στη Φερεντσβάρος να κάνει ούτε για μία στιγμή το παιχνίδι της.

Κατάφερε να τελειώσει ένα τόσο κρίσιμο εκτός έδρας με τον Πασχαλάκη σε γενικές γραμμές να είναι θεατής και να μην έχει πολλή δουλειά. Η εικόνα του Ολυμπιακού είναι πραγματικά εντυπωσιακά καλή και μάλιστα για δεύτερο σερί παιχνίδι και εκτός έδρας. Δεν πρόκειται δηλαδή για κάτι που έγινε τυχαία, αλλά για κάτι που επαναλαμβάνεται που σημαίνει πως η ομάδα του Πειραιά αλλάζει.

Το βασικό, όμως, που έχει αλλάξει στον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή είναι πως έχει γίνει μία πραγματική ομάδα. Ναι μεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές που είναι σημείο αναφοράς σε αυτή την προσπάθεια, αλλά το βασικό είναι πως λειτουργούν σαν σύνολο.

Εκεί κρύβεται και όλο το μυστικό της μεγάλης αλλαγής που έχει ο Ολυμπιακός. Δεν εξαρτάται πλέον από έναν ποδοσφαιριστή αλλά εξαρτάται από τη λειτουργία του συνόλου του. Ακόμα και το γεγονός πως όσοι έρχονται από τον πάγκο είναι μεγάλη ιστορία για τους Πειραιώτες και περικλείεται και αυτό στην έννοια της ομάδας. Είναι σαν να έχουν μάθει όλοι τους ρόλους τους και απλά μπαίνουν στο γήπεδο και κάνουν αυτό που πρέπει. Το είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός όλο αυτό, αλλά πρέπει να κοντρολάρει και τα συναισθήματα του γιατί όπως σωστά είπε και ο Μεντιλίμπαρ απλά έχουν έρθει τρεις νίκες.