Μεντιλίμπαρ: «Δεν αλλάζω ποτέ το στυλ παιχνιδιού μου…»

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στάθηκε στη φιλοσοφία του στη συνέντευξη Τύπου μετά το 1-0 επί της Φερεντσβάρος.

Μεντιλίμπαρ: «Δεν αλλάζω ποτέ το στυλ παιχνιδιού μου…»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε κάθε λόγο να χαμογελά μετά το παιχνίδι με τη Φερεντσβάρος.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Το τακτικό κομμάτι της ομάδας που πήγε καλά έχει να κάνει με τη λειτουργία του άξονα ή είναι συνολικό;

Νομίζω ότι κάθε φορά που έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο τον μελετάω και ξέρω τι θέλει να κάνει. Έχω ένα στυλ παιχνιδιού που δεν θα το αλλάξω και δεν θέλω να το αλλάξω ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο αντίπαλος. Το έχω πληρώσει την καριέρα μου, αλλά είμαι ξεροκέφαλος, αλλά αυτό είναι το στυλ μου. Ξέρω ότι άλλοι αντίπαλοι θα έχουνε τρεις αμυντικούς, δύο επιθετικούς, όμως η δική μας ιδέα δεν θα αλλάζει ανάλογα με τον αντίπαλο.

Πως νιώσατε όταν βλέπατε ότι κάθε οδηγία σας έβγαινε στον αγωνιστικό χώρο; Επίσης ο τελευταίος προπονητής που είχε πάρει πρόκριση με δύο νίκες με 1-0 είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Πιστεύετε στις συμπτώσεις;

Θα ήταν πολύ ωραίο να τα καταφέρω τόσο καλά όσο ο Βαλβέρδε γιατί αυτό θα σήμαινε ότι θα κέρδιζα πρωταθλήματα και θα έμενα γι’ αρκετό καιρό. Νιώθεις ικανοποίηση όταν βλέπεις ότι οι οδηγίες εφαρμόζονται και βγαίνει κάτι καλό. Και οι παίκτες όταν βλέπουν πως οι οδηγίες βγάζουν κάτι καλό το εφαρμόζουν πολύ σωστά. Επίσης είναι πολύ σημαντικό ότι το έχουν κατανοήσει πολύ γρήγορα και το εφαρμόζουν.