Ολυμπιακός: Από το πρώτο ματς δημιούργησαν «περίεργο» κλίμα οι Ούγγροι

Καθόλου τυχαίες δεν ήταν οι δηλώσεις του Μαρκίνιος περί «κόλασης που περιμένει τον Ολυμπιακό στη Βουδαπέστη».

Ολυμπιακός: Από το πρώτο ματς δημιούργησαν «περίεργο» κλίμα οι Ούγγροι

Ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς μπορεί να μην είναι πολλά χρόνια προπονητής, αλλά είναι ένας ποδοσφαιράνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά τα «mind games» και να «φτιάχνει» κατά κάποιο τρόπο τους οπαδούς της ομάδας του. Το έκανε με επιτυχία όταν υπηρέτησε τη φανέλα της Ίντερ, το κάνει και τώρα με επιτυχία που υπηρετεί τη Φερεντσβάρος ως προπονητής της.

Καμία εντύπωση δεν μας προκαλούν οι δηλώσεις του εξτρέμ των Ούγγρων, Μαρκίνιος, ο οποίος έκανε λόγο για «κόλαση που περιμένει τον Ολυμπιακό στο γήπεδό μας».

Όταν ο Στάνκοβιτς από το πρώτο παιχνίδι προσπαθεί να δημιουργήσει ένα «περίεργο» κλίμα, εκφράζοντας παράπονα για τη διαιτησία έτσι ώστε να τα ακούσουν στην UEFA και κατ’ επέκταση και οι οπαδοί της Φερεντσβάρος, τότε οι ατάκες για «κολαστήρια» και «καυτές ατμόσφαιρες» ήταν φυσικά επακόλουθα.

Κανένας δεν αμφισβητεί ότι οι οπαδοί της Φερεντσβάρος δημιουργούν εκρηκτική ατμόσφαιρα στο γήπεδό τους, στην προσπάθειά τους δηλαδή να σπρώξουν την αγαπημένη τους ομάδα προς τη νίκη. Το ίδιο θα επιδιώξουν να κάνουν και το βράδυ της Πέμπτης (22/2, 22.00).

Ωστόσο, το να βγαίνουν οι ποδοσφαιριστές και να προειδοποιούν τους παίκτες του Ολυμπιακού ότι τους περιμένει η «κόλαση», τότε δύο πράγματα συμβαίνουν. Είτε προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους «ερυθρόλευκους», λες και δεν είναι μαθημένοι να παίζουν σε δύσκολες έδρες, είτε θέλουν να αποβάλουν από πάνω τους το άγχος που τους έχει κυριεύσει. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με... αέρα είχαν ταξιδέψει στη χώρα μας, πιστεύοντας ότι ο Ολυμπιακός με τις πολλές αλλαγές προπονητών θα ήταν αποδιοργανωμένος. Τώρα, βρίσκονται σε μία κατάσταση που πρέπει να κυνηγήσουν τη νίκη - ανατροπή στο γήπεδό τους. Και μάλιστα απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που βρίσκεται σε «καλό φεγγάρι».