Ολυμπιακός: Η Φερεντσβάρος, η έδρα της και τα... δύσκολα στην Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός καλείται να υπερασπιστεί στην Ουγγαρία τη νίκη του με 1-0 και η Φερεντσβάρος θα πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό της στη Βουδαπέστη. Τα αποτελέσματά της στην Ευρώπη την τελευταία διετία. 

Ολυμπιακός: Η Φερεντσβάρος, η έδρα της και τα... δύσκολα στην Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει την Τετάρτη (21/1) στη Βουδαπέστη για να παίξει το βράδυ της Πέμπτης (22/2-22.00) τη ρεβάνς της νίκης του με 1-0 στο Φάληρο απέναντι στην Φερεντσβάρος, με στόχο την πρόκριση στους «16» του Conference League.

Η ουγγρική ομάδα έχει φυσικά δυνατή έδρα, αλλά όχι... τρομακτική για τους υψηλού επιπέδου αντίπαλούς της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Την τελευταία διετία έχει κάνει ορισμένες άνετες νίκες στην Groupama Arena στα προκριματικά των διοργανώσεων (4-0 και πέρυσι και φέτος την Σάμροκ Ρόβερς, 5-1 την Τόμπολ Κοστανάι, 3-0 την Ζαλγκίρις, όπως και το 3-1 επί της Τσουκαρίτσκι στον φετινό όμιλο του Conference League). Βέβαια φέτος έχασε εκεί το καλοκαίρι 0-3 από την Κλάβσικ (0-0 εκτός έδρας το πρώτο ματς) και αποκλείστηκε από το Champions League, ενώ πέρυσι είχε χάσει στα προκριματικά 2-1 από την Σλόβαν Μπρατισλάβας και 3-1 από την Καραμπάγκ. Δεν είναι απόρθητη, δηλαδή, η έδρα της.

Κόντρα σε πιο δυνατές ομάδες έχει κάνει τα εξής αποτελέσματα:

Πέρυσι 3-2 την Τραμπζονσπόρ, 2-1 τον Ερυθρό Αστέρα, 1-1 με την Μονακό, 0-2 από την Λεβερκούζεν.

Και φέτος 1-1 με την Γκενκ και 1-1 με την Φιορεντίνα.

Σίγουρα είναι άλλο τα ματς των ομίλων και διαφορετικό τα νοκ άουτ, αλλά είναι αποτελέσματα που κάτι δείχνουν στον Ολυμπιακό για την προσπάθειά του.