Ολυμπιακός: Η στάση του Μεντιλίμπαρ μετά το 1-4 και οι πέντε μέρες προετοιμασίας της Φερεντσβάρος

Ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ έως τώρα παρουσιάζει σημάδια θεαματικής βελτίωσης, αλλά ο Ισπανός τεχνικός προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους, γιατί το ματς στη Βουδαπέστη είναι δυσκολότερο από της Τούμπας. 

Ολυμπιακός: Η στάση του Μεντιλίμπαρ μετά το 1-4 και οι πέντε μέρες προετοιμασίας της Φερεντσβάρος

Είναι λογικό το 4-1 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα να έχει σκορπίσει ενθουσιασμό στις τάξεις των οπαδών του Ολυμπιακού, αλλά και στα ενδότερα του Ρέντη. Οι ποδοσφαιριστές είναι πλέον σε μία κατάσταση που πιστεύουν ότι κάτι έχει αλλάξει προς το καλύτερο με τον ερχομό του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Είναι αληθή όλα όσα ακούγονται ότι ξαφνικά τους έχει ανοίξει για τα καλά η όρεξη.

Ο Βάσκος τεχνικός, όμως, δεν παρασύρεται εύκολα... Ξέρει ότι ο δρόμος που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός είναι δύσκολος. Η Φερεντσβάρος είναι ξεκούραστη. Πήρε «ρεπό» από το ουγγρικό πρωτάθλημα την ημέρα που οι Πειραιώτες έπαιζαν στην Τούμπα.

Οπότε, έχει ένα μικρό αβαντάζ το κλαμπ της Βουδαπέστης σε ό,τι έχει να κάνει με το κομμάτι των αντοχών, των δυνάμεων και της προετοιμασίας. Το αβαντάζ σε επίπεδο αποτελέσματος το έχει φυσικά ο Ολυμπιακός με το 1-0 του πρώτου αγώνα στο Καραϊσκάκη, αλλά θα αντιμετωπίσει μία ομάδα που δεν έχει «φθαρεί» σε επίπεδο δυνάμεων.

Ο Μεντιλίμπαρ ενθουσιάστηκε με τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας των παικτών του και το γεγονός ότι σε επτά ευκαιρίες σημείωσαν τέσσερα τέρματα, αλλά την ίδια στιγμή προσπαθεί να βρει λύσεις για να μην δέχεται φάσεις με φθηνό τρόπο. Υπήρχαν στιγμές με τον ΠΑΟΚ, που είτε χρειάστηκε ο Πασχαλάκης, είτε ήταν άστοχοι οι «ασπρόμαυροι» σε κρίσιμα χρονικά σημεία.

Την Δευτέρα (19/2) όσοι έπαιξαν στην Τούμπα έκαναν αποθεραπεία. Tην Τετάρτη (21/2) επί ουγγρικού εδάφους θα πατήσουν λίγο γκάζι ως προς την προπόνηση. Εκεί όπου ο Μεντιλίμπαρ θα αποκαλύψει ένα μέρος των πλάνων του.

Την ίδια στιγμή η Φερεντσβάρος προετοιμάζεται από το Σάββατο (17/2) αποκλειστικά και μόνο για τον επαναληπτικό. Έχει πέντε μέρες να προετοιμαστεί για τη ρεβάνς και ο Ολυμπιακός επί της ουσίας μόλις μία. Αυτή της παραμονής του αγώνα...