Ολυμπιακός: Πώς εισέπραξαν στη Βουδαπέστη το 1-4 της Τούμπας

Ο Ολυμπιακός σκόρπισε τον ΠΑΟΚ στους τέσσερις ανέμους και ετοιμάζεται για πρόκριση στη Βουδαπέστη. Πώς υποδέχθηκε η Φερεντσβάρος το 1-4 της Τούμπας.

Ολυμπιακός: Πώς εισέπραξαν στη Βουδαπέστη το 1-4 της Τούμπας

Ο Ολυμπιακός δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι. Ή για να ακριβολογούμε, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας κατάφερε να δώσει έναν διαφορετικό αέρα εντός των τειχών του Ρέντη.

Το 1-4 στην Τούμπα ήταν αποτέλεσμα πολλών πραγμάτων. Πρώτον, από το κλίμα που επικρατεί στο προπονητικό κέντρο. Δεύτερον, από τις απλές κουβέντες που έχει κάνει ο Μεντιλίμπαρ προς τους παίκτες για να τους εξηγήσει τι ακριβώς τους ζητάει και να περάσει τη φιλοσοφία νικητή που έχει. Τρίτον, από το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές εμπνέονται από τον Ισπανό προπονητή και κατ’ επέκταση αντιλήφθηκαν ότι θα πρέπει να βγουν κι εκείνοι με τη σειρά τους μπροστά μετά από δύο απολύσεις προπονητών. Τέταρτον, από τα βασικά και απλά πράγματα στην τακτική που κάνει o νέος προπονητής, τα οποία προφανώς για τους προκατόχους του ήταν δύσκολα.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν βρίσκεται σε μία κατάσταση που οι ποδοσφαιριστές έχουν αποκτήσει ένα πνεύμα μαχητικότητας και νικητή που το είχαν απωλέσει το προηγούμενο διάστημα. Τώρα, πάνε και στη Βουδαπέστη για να πανηγυρίσουν μία μεγαλειώδη πρόκριση απέναντι στους πρωταθλητές Ουγγαρίας.

Πώς υποδέχθηκαν όμως στη Φερεντσβάρος το 1-4 της Τούμπας; Ρίχνοντας μια ματιά στα ουγγρικά ΜΜΕ, οι ρεπόρτερ της Φερεντσβάρος δείχνουν να έχουν... τροκοκρατηθεί. Τι λένε όμως ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς και οι ποδοσφαιριστές του;

Ο Σέρβος τεχνικός σε δηλώσεις του έχει ξεκαθαρίσει πως παρότι ο Ολυμπιακός είναι μία ποιοτική ομάδα και έχει αποκτήσει το προβάδισμα για την πρόκριση από το 1-0 του Φαλήρου, θεωρεί ότι η ομάδα του έχει όλες τις προϋποθέσεις για να φέρει τούμπα την κατάσταση και να πάρει το εισιτήριο για τους «16» του Conference League. Το διπλό επί του ΠΑΟΚ δεν φαίνεται να έχει ανησυχήσει παραπάνω τον Στάνκοβιτς. Ακόμη και να έχανε ο Ολυμπιακός από τον «Δικέφαλο», δεν επρόκειτο να αλλάξει άποψη ο Σέρβος τεχνικός: Ναι μεν εξακολουθεί να λέει σε όλους τους τόνους ότι ο Ολυμπιακός είναι μία ποιοτική ομάδα, αλλά εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Φερεντσβάρος με τη δύναμη της έδρας της μπορεί να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα.