Ολυμπιακός: Αυτό που πρόλαβε και άλλαξε ο Μεντιλίμπαρ

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν είναι μάγος και δεν χρειάζονται υπερβολές μετά από τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Φερεντσβάρος, αλλά κάπου έβαλε το χέρι του.

Ολυμπιακός: Αυτό που πρόλαβε και άλλαξε ο Μεντιλίμπαρ

Έχουν δει πολλά τα μάτια μας και τη φετινή σεζόν από τον Ολυμπιακό και το σημαντικό είναι να υπάρχει ένα κοντρόλ συναισθημάτων τόσο μετά από νίκες όσο και μετά από ήττες. Η ομάδα του Πειραιά είχε τεράστια ανάγκη ένα σημαντικό αποτέλεσμα και το έκανε κόντρα στη Φερεντσβάρος.

Το συγκρότημα του Ντέγιαν Στάνκοβιτς είναι πράγματι πολύ καλό και πολύ δουλεμένο, όμως η διαφορά στην πρώτη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ την έκανε περισσότερο η πίστη που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του στον αγωνιστικό χώρο. Ένας προπονητής που βρίσκεται μαζί τους από την Κυριακή δεν μπορεί να έχει κάνει μαγικά και να έχει αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού τους.

Αυτό που είχε κάνει ο Μεντιλίμπαρ ήταν να εκμεταλλευτεί τα δυνατά σημεία της ομάδας του και βασικά να την γεμίσει αυτοπεποίθηση. Εκεί είναι και το μυστικό της νίκης. Οι ποδοσφαιριστές είδαν έναν προπονητή στον πάγκο που ήταν τολμηρός και σε ένα σημείο που ελάχιστοι θα το περίμεναν έβγαλε ένα χαφ και έβαλε στον αγωνιστικό χώρο τον Γιόβετιτς.

Εκεί ο Μεντιλίμπαρ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα τόσο στους δικούς του όσο και στους αντιπάλους ότι ο Ολυμπιακός πηγαίνει να πάρει τη νίκη. Ο Βάσκος δεν φοβήθηκε, είχε διαβάσει το ματς και είχε δει ότι εκείνη τη στιγμή ο αντίπαλος έβγαζε κόπωση. Όπως ήξερε την ικανότητα του Γιόβετιτς να κρατήσει μπάλα και να ανοίξει χώρους. Ο Μαυροβούνιος δεν είναι ο καθαρός φορ, αλλά ένας παίκτης που μπορεί να κάνει σπουδαία δουλειά έξω από την περιοχή.

Ο Ολυμπιακός το προηγούμενο διάστημα έβγαζε στο γήπεδο ένα φόβο ακόμα και όταν είχε το αποτέλεσμα υπέρ του. Τα παραδείγματα είναι πολλά ακόμα και με αντιπάλους που θεωρητικά ήταν υποδεέστεροι. Αυτό απέβαλε σε πρώτη φάση ο Μεντιλίμπαρ από τους ποδοσφαιριστές του και το έδειξε και με πράξεις.