Ολυμπιακός: Η αχίλλειος πτέρνα της Φερεντσβάρος

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Φερεντσβάρος (19:45) και ο Μεντιλίμπαρ ανέλυσε στους ποδοσφαιριστές πού πρέπει να… χτυπήσουν τους Ούγγρους

Ολυμπιακός: Η αχίλλειος πτέρνα της Φερεντσβάρος

Με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο και τον κόσμο να επιστρέφει στο «Γ. Καραϊσκάκης» μετά από 102 μέρες, ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε τη Φερεντσβάρος για τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ. Η ομάδα του Πειραιά έχει χάσει έδαφος στο πρωτάθλημα και η Ευρώπη είναι μία μεγάλη πρόκληση για όλους προκειμένου να σωθεί κάτι από τη φετινή σεζόν. Η ουγγρική ομάδα δεν είναι απλή ιστορία και για να πάρει αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αλλάξει αρκετά την εικόνα του και φυσικά να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες της. Το επιτελείο του Ολυμπιακού έχει βρει τα τρωτά σημεία της Φερεντσβάρος και πάνω σε αυτά έχει δουλέψει για να μπορέσει η ομάδα του Πειραιά να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση.

Συγκεκριμένα αυτό που ανέλυσε ο Βάσκος προπονητής στους παίκτες του ήταν τα κενά που δημιουργούνται στην άμυνα. Πρόκειται για μία ομάδα που είναι αρκετά καλή στην επίθεση, αλλά δεν λειτουργεί το ίδιο καλά στην άμυνα. Έχει σοβαρό μειονέκτημα στη μετάβαση με αποτέλεσμα να μένει εκτεθειμένη στα μετόπισθεν. Δημιουργούνται σοβαρά κενά στον χώρο της μεσαίας γραμμής και τις περισσότερες φορές βγαίνουν ψηλά οι κεντρικοί αμυντικοί για να καλύψουν την τρύπα.

Κάπως έτσι μένει εκτεθειμένο το κέντρο της άμυνας. Αυτό το σοβαρό πρόβλημα έχει η Φερεντσβάρος και εκεί έχει εστιάσει ο Μεντιλίμπαρ προκειμένου να μπορέσει να το εκμεταλλευτεί και να σκοράρει. Η αμυντική λειτουργία της ομάδας του Ντέγιαν Στάνκοβιτς είναι η αχίλλειος πτέρνα της, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσήλωση στο πλάνο για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να το εκμεταλλευτεί και να σκοράρει βάζοντας βάσεις πρόκρισης.

Ο Μεντιλίμπαρ και χθες εστίασε σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού των Ούγγρων στο οποίο υπάρχει δυσλειτουργία. Οι οδηγίες είναι συγκεκριμένες προς τους ποδοσφαιριστές του από τους οποίους και ζητάει γρήγορη και σωστή κυκλοφορία της μπάλας για να μην επιτρέψει στην αντίπαλο να οργανωθεί.