Ολυμπιακός: Η υπέρμετρη αισιοδοξία της Φερεντσβάρος και ο αιφνιδιασμός

Στην Ουγγαρία κάνουν όνειρα πρόκρισης ακόμη και από το πρώτο ματς του Καραϊσκάκη και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει μοναδική ευκαιρία για να αιφνιδιάσει τη Φερεντσβάρος.

Ολυμπιακός: Η υπέρμετρη αισιοδοξία της Φερεντσβάρος και ο αιφνιδιασμός

Δεν κρατούν «χαμηλά την μπάλα» στη Βουδαπέστη. Παρατηρούμε μία τάση στα ουγγρικά ΜΜΕ να παρουσιάσουν μία κατάσταση ότι η Φερεντσβάρος με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα προκριθεί. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η Φερεντσβάρος είναι ικανή να πάρει σκορ πρόκρισης ακόμη και από το πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη (15/2, 19.45).

Δεν λέει κανείς να μην πιστεύουν στην ομάδα τους. Όμως, έχει δημιουργηθεί μία εντύπωση ότι ο Ολυμπιακός θα είναι του... χεριού τους.

Σίγουρα, ο Ολυμπιακός δεν είναι από τις πιο σταθερές ομάδες που κυκλοφορούν τη δεδομένη χρονική στιγμή στο Europa Conference League. Και πώς να είναι άλλωστε, όταν την Πέμπτη (15/2) ετοιμάζεται να κάτσει τρίτος προπονητής στον πάγκο της.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η κατάσταση που βρίσκονται οι Πειραιώτες δίνει το δικαίωμα στον οποιονδήποτε να τον υποτιμήσει. Διαβάζοντας τα ρεπορτάζ της Φερεντσβάρος, διαπιστώνουμε τα εξής: Η ομάδα της Βουδαπέστης έχοντας ως «παράσημο» ότι δεν έχει ηττηθεί στο φετινό Conference League και το γεγονός ότι ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς έχει φτιάξει μία κατά γενική ομολογία δυσκολοκατάβλητη ομάδα που ξέρει να παίρνει αποτελέσματα και μπορεί να κάνει τη ζημιά σε ομάδες επιπέδου Serie A, όπως είναι η Φιορεντίνα (1-1 μέσα, 2-2 έξω), τότε έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να αφήσει έξω «τον Ολυμπιακό των πολλών προβλημάτων», όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά τα τοπικά ΜΜΕ.

Από τη μία είναι καλό που έρχονται με αισιοδοξία στην Ελλάδα. Είναι καλό επίσης ότι δεν περιμένουν πως ο Ολυμπιακός θα βρει τα αγωνιστικά και ψυχικά αποθέματα για να σηκώσει κεφάλι.

Στο χέρι του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και των ποδοσφαιριστών του είναι να δώσουν τις κατάλληλες «απαντήσεις». Κυρίως όμως των ποδοσφαιριστών, γιατί κακά τα ψέματα ο Ισπανός τεχνικός δεν μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα ευρισκόμενος στον Ρέντη μόλις τέσσερα 24ωρα...

Έχουν λοιπόν μοναδική ευκαιρία για να προκαλέσουν τον απόλυτο αιφνιδιασμό στη Φερεντσβάρος και να της γυρίσουν μπούμερανγκ τη διάχυτη αισιοδοξία που παρουσιάζει εντός και εκτός των τειχών της.

Ο Ολυμπιακός δεν είναι φαβορί για την πρόκριση. Ούτε όμως και η Φερεντσβάρος... Πάνω - κάτω στα ίδια κυβικά είναι, ασχέτως αν η ποιότητα των «ερυθρόλευκων» είναι υψηλότερη. Ωστόσο, η Φερεντσβάρος είναι μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως.