Ολυμπιακός: Το αήττητο της Γουέστ Χαμ, το αήττητο και της Φερεντσβάρος!

Ο Ολυμπιακός φέτος «έσπασε» ήδη ένα αήττητο σερί ομάδας στην Ευρώπη και ελπίζει να «σπάσει» το αήττητο και δεύτερης!

Ολυμπιακός: Το αήττητο της Γουέστ Χαμ, το αήττητο και της Φερεντσβάρος!

Πώς τα φέρνει η μοίρα καμιά φορά... Ο Ολυμπιακός στις 26 Οκτωβρίου 2023 «έσπασε» το αήττητο σερί των 17 αγώνων της Γουέστ Χαμ, χάρη σε εκείνη τη μεγαλειώδη εμφάνιση που έκανε στο Καραϊσκάκη και επικρατώντας με 2-1. Μια εμφάνιση που κατά κάποιο τρόπο θα μπορούσε να αποτελέσει και οδηγό ως προς τη νοοτροπία και τη «γυαλάδα στο μάτι» που πρέπει να έχουν οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο ματς της Πέμπτης (15/2) με τη Φερεντσβάρος. Και τότε Ισπανός προπονητής ήταν και συγκεκριμένα ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ...

Τώρα, ο Ολυμπιακός καλείται να «σπάσει» και το μεγάλο αήττητο σερί της Φερεντσβάρος στην Ευρώπη!

Πρώτον, φέτος δεν έχει χάσει σε επτά παιχνίδια εκτός έδρας στην Ευρώπη! Έχει τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες. Κέρδισε στις έδρες των Σάμροκ (2-0), Σπάρτανς (6-1), Ζαλγκίρις (4-0) και Τσουκαρίτσκι (2-1), ενώ έφερε ισοπαλίες στα «σπίτια» των Κλάκσβικ (0-0), Φιορεντίνα (2-2) και Γκενκ (0-0).

Σε όλα αυτά προσθέστε ότι όταν το καλοκαίρι «υποβιβάστηκε» από τα προκριματικά του Champions League στα προκριματικά του Conference League εξαιτίας του αποκλεισμού - σοκ από την Κλάκσβικ των Νήσεων Φερόε (0-0 έξω, 0-3 μέσα), δεν έχει γνωρίσει ποτέ την ήττα!

Σε 12 ματς συνολικά στο Conference (προκριματικά και όμιλοι), οι πρωταθλητές Ουγγαρίας μετρούν 8 νίκες και 4 ισοπαλίες συνολικά εντός και εκτός έδρας. Για 12 ματς είναι αήττητοι, έχοντας φέρει μεταξύ άλλων δύο ισοπαλίες με τη Φιορεντίνα (1-1 μέσα, 2-2 έξω) και με τη Γκενκ (1-1 μέσα, 0-0 έξω).

Για τον Ολυμπιακό λοιπόν είναι τεράστια πρόκληση να σταματήσει κάπου εδώ το σερί της Φερεντσβάρος, η οποία - σημειωτέον - είναι μία ομάδα που κατά δήλωση προπονητή και παικτών της στοχεύει ψηλά στην Ευρώπη!