Conference League: Κληρώνει για τον Ολυμπιακό - Οι πιθανοί αντίπαλοι των «ερυθρόλευκων»

Στις 15:00 μαθαίνει αντίπαλο ο Ολυμπιακός για τα νοκ άουτ ματς του Conference League.

Conference League: Κληρώνει για τον Ολυμπιακό - Οι πιθανοί αντίπαλοι των «ερυθρόλευκων»

Το μεσημέρι θα γίνει η κλήρωση στα γραφεία της ΟΥΕΦΑ και οι Πειραιώτες θα μάθουν τον αντίπαλό τους για τα νοκ άουτ ματς του Φεβρουαρίου στο Κόνφερενς.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μία εκ των Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Μπόντο Γκλιμτ, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Σλόβαν Μπρατισλάβας, Λέγκια Βαρσοβίας, Γάνδης, Φερεντσβάρος και Λουντογκόρετς. Όλες οι ομάδες έχουν τις δυσκολίες τους, άλλες λιγότερες και άλλες περισσότερες.

*** Για παράδειγμα οι Πειραιώτες δεν θα ήθελαν να πέσουν πάνω στην Άιντραχτ, η οποία ναι μεν ηττήθηκε δύο φορές από τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν παύει να είναι μία γερμανική ομάδα που αναζητάει κάθε χρόνο την ευρωπαϊκή διάκριση.

*** Επίσης, ούτε η Μπόντο Γκλιμτ θα ήταν ο ιδανικότερος αντίπαλος. Εκτός του ότι είναι πρωταθλήτρια Νορβηγίας και μία ομάδα που σταθερά τα τελευταία χρόνια προχωράει στην Ευρώπη, προέρχεται από μία χώρα που οι καιρικές συνθήκες τον Φεβρουάριο θα είναι πολικές. Μπορεί και γύρω στο -10. Σε όλα αυτά προσθέστε και το γεγονός ότι η Μπόντο έως τα ματς του Κόνφερενς δεν θα έχει άλλες αγωνιστικές υποχρεώσεις, καθώς λόγω των κακών καιρικών συνθηκών διακόπτεται το πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει ότι θα κάνει προετοιμασία τον Ιανουάριο, έτσι ώστε σε πρώτη φάση να παρουσιαστεί πανέτοιμη στα ματς του Κόνφερενς. H Μπόντο τερμάτισε 2η στον όμιλό της και πέταξε έξω την Μπεσίκτας με δύο νίκες (3-1 στη Νορβηγία, 2-1 στην Πόλη).

*** Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ είναι μία σκληροτράχηλη ομάδα που μονίμως είναι πρωταθλήτρια Κροατίας. Μπορεί να έχει φέτος αρκετά σκαμπανεβάσματα μέσα στη σεζόν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ένας σύλλογος που θα αποτελέσει εύκολη λεία για τον Ολυμπιακό. Το αντίθετο θα λέγαμε... Αφήστε δε που οι Κροάτες ακόμα θυμούνται το κακό παρελθόν τους κόντρα στους Πειραιώτες το 1998-99 και το 2015-16 στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οπότε, θα έχουν ένα έξτρα κίνητρο για να αποκλείσουν τον Ολυμπιακό.

*** Η Σλόβαν Μπρατισλάβας αποκλείστηκε πέρσι από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι στη διαδικασία των πέναλτι. Οι πρωταθλητές Σλοβακίας συνεχώς βελτιώνονται χρόνο με το χρόνο. Το απέδειξαν φέτος που βγήκαν δεύτεροι πίσω από τη Λιλ, φέρνοντας κόντρα στους Γάλλους μία ισοπαλία στην Μπρατισλάβα (1-1) και χάνοντας στο... τσακ στο Λιλ (1-2).

*** Η Λέγκια Βαρσοβίας διεκδίκησε μέχρι τέλους την πρωτιά στον όμιλό της από την Άστον Βίλα. Έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις για να φτάσει στο σημείο να βρίσκεται στα νοκ άουτ ματς του Φεβρουαρίου του Κόνφερενς. Επίσης, η έδρα της είναι από τις πιο ισχυρές και θορυβώδεις της Ευρώπης.

*** Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε φέτος την Γκενκ τον Αύγουστο και αν βρεθεί στο δρόμο του η Γάνδη, τότε να είστε σίγουροι ότι θα συναντήσει μία ομάδα που είναι ανώτερη της Γκενκ. Είναι μία ομάδα που σκοράρει σε όλα της τα παιχνίδια, αλλά είναι και ευάλωτη ανασταλτικά. Μια ομάδα που στην καλή της μέρα μπορεί να σημειώσει τέσσερα - πέντε τέρματα και στην κακή της μέρα να πάθει χοντρές ζημιές. Σημείωση: Εκεί παίζει ο Ούγκο Κάιπερς. Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού κάνει «παπάδες» στη Γάνδη.

*** Η Φερεντσβάρος ξεκίνησε στραβά τη σεζόν με τον αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ από την Κλάκσβικ των Νήσων Φερόε. Στους ομίλους του Κόνφερενς απέκλεισε τις Γκενκ και Τσουκαρίτσκι που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι και λίγο έλειψε να πάρει την πρωτιά στον όμιλο από τη Φιορεντίνα. Τελικά, ολοκλήρωσε τον όμιλο με δύο νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

*** Η Λουντογκόρετς απέκλεισε τον Ολυμπιακό από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τον Αύγουστο του 2021. Αυτό από μόνο του αρκεί για να σημάνει «συναγερμός» στον Ρέντη για την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου «ανταμώματος». Ισοβάθμισε στον όμιλό της με τη Φενέρμπαχτσε, αλλά κατετάγη δεύτερη λόγω καλύτερης διαφοράς γκολ. Φέτος δέχτηκε 7 γκολ από τη Νόρντζελαντ στη Δανία, τα οποία τελικά δεν της κόστισαν. Είναι μία ομάδα του ύψους και του βάθους.