ΠΑΟΚ - Ελσίνκι 4-2: «Τεσσάρα» με ανατροπή

Ο ΠΑΟΚ έκανε μια ακόμη ανατροπή τη φετινή σεζόν, κερδίζοντας 4-2 την Ελσίνκι στο φινάλε της φάσης των ομίλων του Conference League.

ΠΑΟΚ - Ελσίνκι 4-2: «Τεσσάρα» με ανατροπή

Ξέροντας πριν από τη σέντρα πως η πρωτιά και η απευθείας πρόκριση στους «16» του Conference League δεν χανόταν με τίποτα ο ΠΑΟΚ ήθελε να κλείσει τη φάση των ομίλων με ακόμη μια νίκη.

Αυτή ήρθε με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να σημειώνει μια ακόμη ανατροπή τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Ο ΠΑΟΚ αν και βρέθηκε στο 6’ πίσω στο σκορ από την Ελσίνκι, στο 53’ θα λέγαμε ότι είχε καθαρίσει τον αγώνα αφού ήταν μπροστά με 3-1. Ο Μουργκ στα τελευταία λεπτά πέτυχε το 4-1, για να έρθει ο Χετεμάι με πέναλτι στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του να σκοράρει και να διαμορφώσει το τελικό 4-2.

Έτσι έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης που μαζεύει 16 βαθμούς.

Ο Οζντόεφ με σουτ στο 37’ έφερε το παιχνίδι στα ίσα και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης είχαμε την ολική ανατροπή. Ο Κωνσταντέλιας στο 47’ έδωσε το προβάδισμα και έξι λεπτά μετά ο Τοΐβιο με αυτογκόλ πέτυχε και το 3-1 για τους «ασπρόμαυρους» που έλεγχαν απόλυτα την αναμέτρηση.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ έκλεισε αήττητος τη φάση των ομίλων (5 νίκες, 1 ισοπαλία) και παράλληλα πήρε ρυθμό ενόψει της Κυριακάτικης εκτός έδρας αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης για το πρωτάθλημα.

Η Ελσίνκι κατέβηκε να παίξει ανοιχτά, προηγήθηκε νωρίς και είχε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει ξανά το προβάδισμα στο φινάλε του πρώτου μέρους αλλά στην επανάληψη και μετά το 3-1 δεν υπήρχε στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρίες και στο 85’ ο Μουργκ διαμόρφωσε το 4-1 που δεν ήταν το τελικό αποτέλεσμα, αφού ο Χετεμάι με πέναλτι στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του να σκοράρει και να διαμορφώσει το τελικό 4-2.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο Τούμπας

ΠΑΟΚ - ΕΛΣΙΝΚΙ 4-2

Διαιτητής: Γκιόργκι Κρουασβίλι (Γεωργία)

Σκόρερ: 37’ Οζντόεφ, 47’ Κωνσταντέλιας, 53’ Τοΐβιο (αυτογκόλ), 85’ Μουργκ – 6’ Ραντούλοβιτς, 90’+1’ Χετεμάι (πέναλτι).

Δοκάρι: 14’ Μιχαηλίδης

Οι συνθέσεις…

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Κεντζιόρα (71’ Βιεϊρίνια), Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες (71’ Μπάμπα) - Μεϊτέ, Οζντόεφ (71’ Μάρκος Αντόνιο) - Ντεσπόντοφ, Τάισον, Κωνσταντέλιας (75’ Μουργκ) – Μπράντον (80’ Τζίμας).

ΕΛΣΙΝΚΙ (Κορκεακούνας): Μάενπαα - Τοΐβιο, Ντα Γκράτσα, Χαμαλάϊνεν - Σοΐρι, Κανελλόπουλος (66’ Μπένισαν), Λίνγκμαν (80’ Παάανανεν), Κεσκίνεν (66’ Όλιλα) – Χοστίκα (66’ Χετεμάι), Μπαντέ, Ραντούλοβιτς (66’ Ολουσάνια).