ΠΑΟΚ: Με τον δύσκολο δρόμο...

Κανείς δεν θα έλεγε το παραμικρό αν ο ΠΑΟΚ έχανε από την Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη. Ο «Δικέφαλος» όμως αποφάσισε να πάρει τον... δύσκολο δρόμο, να κερδίσει δύο φορές τους Γερμανούς και να κλείσει θέση στους «16» του Κόνφερενς Λιγκ με εμφάνιση-μήνυμα. 

ΠΑΟΚ: Με τον δύσκολο δρόμο...

Το ποδόσφαιρο σου δίνει ό,τι αξίζεις. Και αν σε αδικήσει θα στο επιστρέψει εις διπλούν. Ο ΠΑΟΚ μπορούσε να κλειστεί και να ψάξει τον έναν βαθμό που θα τον διατηρούσε στην κορυφή του ομίλου και θα του έδινε την πρόκριση στους «16» του Κόνφερενς Λιγκ. Κανείς δεν θα κατηγορούσε τον Ραζβάν Λουτσέσκου αν επέλεγε τη συγκεκριμένη τακτική.

Εκείνος όμως έδειξε τον δύσκολο αλλά σωστό δρόμο. Να παίξει στα ίσα την Άιντραχτ Φρανκφούρτης μέσα στη Γερμανία, να εκμεταλλευτεί όλες τις αδυναμίες της και να την κερδίσει εντός και εκτός έδρας. Ο κάθε παίκτες που αγωνίστηκε ήξερε ακριβώς τι πρέπει να κάνει. Είχε τον ρόλο του και απέδωσε τα μέγιστα εντός των τεσσάρων γραμμών.

Από τον Ράφα Σοάρες που ουσιαστικά «έσβησε» τον Εμπιμπέ έως τους Κωνσταντέλια και Τόμας που συνδυάστηκαν για το 1-2, άπαντες στον ΠΑΟΚ ήξεραν τι πρέπει να κάνουν. Άψογος τακτικά ο Δικέφαλος που είχε και σε εξαιρετικό βράδυ τον Κοτάρσκι. Ο Κροάτης έδειξε ξανά πως είναι από τους κορυφαίος πορτιέρε των ελληνικών ομάδων με τις επεμβάσεις.

Οι αρχαίοι Έλληνες ακολουθούσαν πιστά το: «Συν Αθηνά και χείρα κίνει». Σαφέστατα ο ΠΑΟΚ είχε και τύχη στη Φρανκφούρτη αλλά σε τι πράγμα δεν χρειάζεται λίγη τύχη, η οποία ευνοεί τους τολμηρούς. Και οι Θεσσαλονικείς ήταν αρκετά τολμηροί το βράδυ της Πέμπτης.

Για να ολοκληρώσουμε, η νίκη του ΠΑΟΚ παίρνει μεγαλύτερη αξία για το γεγονός ότι η ομάδα του Λουτσέσκου έπαιξε για να κερδίσει, την ώρα που και να έχανε δεν χανόταν τίποτα. Ο ΠΑΟΚ επιβεβαιώνει την εξαιρετική του κατάσταση και ίσως να είναι τη δεδομένη χρονική περίοδο η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα. Επόμενο ευρωπαϊκό ραντεβού τον… Μάρτη.