ΠΑΟΚ - Αμπερντίν 2-2: Και ο βαθμός ήταν αρκετός! (highlights)

Ο ΠΑΟΚ, αν και καλύτερος, αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με την Αμπερντίν στην Τούμπα, εξασφάλισε την πρόκριση στους «32» του Conference League και θα παίξει με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης την πρωτιά του ομίλου. 

ΠΑΟΚ - Αμπερντίν 2-2: Και ο βαθμός ήταν αρκετός! (highlights)

Δεν τον... πείραξε. Ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη απώλεια βαθμών στο φετινό Conference League μένοντας στο 2-2 με την Αμπερντίν στην Τούμπα, ωστόσο εξασφάλισε την πρόκριση στα νοκ-άουτ και θα παλέψει με την Άιντραχτ για την απευθείας είσοδό του στους «16» της διοργάνωσης.

Καλύτεροι οι «ασπρόμαυροι» που είχαν πολλές ευκαιρίες και δύο δοκάρια για να επεκτείνουν το νικηφόρο τους σερί αλλά παρά το ισόπαλο αποτέλεσμα, «κλείδωσαν» την παρουσία τους στην Ευρώπη και το 2024!

Παγωμάρα και Τάισον!

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για τον ΠΑΟΚ αφού ύστερα από τα πρώτα νευρικά, 10 λεπτά, η Αμπερντίν προηγήθηκε στην πρώτη της αξιόλογη επίσκεψη στα καρέ του ΠΑΟΚ. Ο Ντέβλιν έκανε το γύρισμα και ο Ντακ ανενόχλητος μέσα στην περιοχή πλάσαρε για το 0-1.

Οι Θεσσαλονικείς ανέβασαν στροφές μετά την... παγωμάρα ωστόσο τους έλλειπε η τελική πάσα για να βγουν απέναντι από τον Ρος. Τελικά, στο 23' ήρθε η άψογη συνεργασία των Ντεσπόντοφ και Τάισον. Ο Βραζιλιάνος πήρε μια έξοχη ασίστ από τον Βούλγαρο και έφερε το ματς στα ίσα. Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να γυρίσει το ματς πριν την ανάπαυλα αλλά τόσο ο Ρος όσο και τα δοκάρια τον σταμάτησαν.

Ξανά καλύτερος αλλά...

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν προχώρησε αλλαγές με τον ΠΑΟΚ να ξεκινά το β' μέρος όπως τελείωσε το α'. Πίεση ψηλά και με δύο καλές στιγμές με τους Κιουλεράκη και Κωνσταντέλια.

Τελικά ο Σαμάτα που πέρασε στη θέση του Τόμας, έφερε τούμπα το ματς. Ο Τάισον έκανε το γέμισμα από τα αριστερά, ο Εκόνγκ πήρε παλικαρίσια κεφαλιά και ο Τανζανός επιθετικλός που είχε μπει δύο λεπτά νωρίτερα, πήρε δεύτερη κεφαλιά για να κάνει την ανατροπή για τον ΠΑΟΚ.

Η χαρά όμως των «ασπρόμαυρων» δεν κράτησε πολύ. Ο Μακγκάρθ έδειξε την ποιότητα του στις εκτελέσεις φάουλ και με μια βολίδα στο 70' έφερε ξανά το παιχνίδι στα ίσα.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που έκλεισε τους Σκωτσέζους μέσα στην περιοχή τους. Είχε τις στιγμές του, κυρίως με τον Κωνσταντέλια ωστόσο δεν κατάφερε να βρει το 3ο γκολ.

Η ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΑΟΚ - ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ 2-2

Γήπεδο: Τούμπα

Σκόρερς: 23' Τάισον, 70' Σαμάτα - 14' Ντακ, 70' ΜακΓκάρθ.

Διαιτητής: Γιουτζίν Τζάγια (Αλβανία)

Κάρτες: Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας, Κουλιεράκης- Χέιζ

Οι συνθέσεις...

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (82' Κεντζιόρα), Κουλιεράκης, Εκόνγκ, Μπάμπα (85' Ράφαο Σοάρες), Τσιγγάρας (65' Οζντόεφ), Σβαμπ, Ντεσπόντοφ (82' Ζίφκοβιτς), Κωνσταντέλιας, Τάισον, Τόμας (65' Σαμάτα).