Λουτσέσκου: «Ο Ντέβλιν μού έστελνε φιλάκια στον πάγκο στο δεύτερο γκολ της Αμπερντίν»

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου μίλησε για το επερχόμενο παιχνίδι του Δικεφάλου κόντρα στην Αμπερντίν για την 4η αγωνιστική των ομίλων του UEFA Conference League. Ο Ρουμάνος τεχνικός αναφέρθηκε στο ματς με τον Ολυμπιακό και την απόφασή του να μην δώσει ρεπό στους παίκτες.

Λουτσέσκου: «Ο Ντέβλιν μού έστελνε φιλάκια στον πάγκο στο δεύτερο γκολ της Αμπερντίν»

Για το ότι δεν έκαναν ρεπό οι παίκτες μετά τη νίκη με τον Ολυμπιακό και την αντίδρασή του:

«Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας. Αυτό που με έκανε τρελό είναι ότι για 86 λεπτά είχαμε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και θεωρώ ότι ο αντίπαλος είναι πεσμένος, δεν πρέπει να δώσεις την ευκαιρία να απειληθείς. Είχαμε την ικανότητα να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα. Δεν έπρεπε να δώσουμε τη μπάλα και να μην δώσουμε τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να κάνει το οτιδήποτε

Αντέδρασα έτσι γιατί ο Κουλιεράκης σούταρε από τα 40 μέτρα. Ήθελαν να δείξουν τις ικανότητές τους, να δείξουν το κάτι παραπάνω και δεν ήταν της στιγμής. Αυτό δείχνει η εμπειρία μου και πώς αισθανόμουν σε εκείνο το χρονικό σημείο. Ακολούθησε ένα ακόμη γκολ και αντέδρασα. Ο Ολυμπιακός έκανε οτιδήποτε μπορούσε σε εκείνο το χρονικό σημείο και έπρεπε να διαχειριστούμε τη μπάλα καλύτερα. Είναι μια εμπειρία που πρέπει να περάσει ο Κουλιεράκης και τα υπόλοιπα παιδιά.

Τους είπα συγχαρητήρια και ότι σέβομαι την προσπάθεια που έκαναν. Τους είπα ότι αύριο πρέπει να ξεχάσουν το αποτέλεσμα και να κρατήσουν την αυτοπεποίθησή τους. Όταν είσαι υπερόπτης στο ποδόσφαιρο το πληρώνει και τους έδωσα ένα παράδειγμα με την Αμπερντίν, ότι ο Ντέβλιν έστειλε φιλάκια σε εμένα και τον πάγκο όταν σκόραραν το δεύτερο γκολ στη Σκωτία. Πρέπει να ξέρουμε πότε πρέπει να διαχειριστούμε τη μπάλα και να μην αφήσουμε τον αντίπαλο να επανέλθει στο παιχνίδι.

Όσον αφορά την προπόνηση, θέλαμε να κάνουμε προπόνηση γιατί μια ενδεχόμενη νίκη με την Αμπερντίν θα μας δώσει την πρόκριση».

Για το περιστατικό με τον Ντέβλιν:

«Δεν το είδα εκείνη τη στιγμή, μού το είπαν οι άνθρωποι στον πάγκο ότι συνέβη το περιστατικό μετά το τέλος του αγώνα. Προκάλεσε έκπληξη ακόμη και στους παίκτες που τους το διηγήθηκα στα αποδυτήρια με τον Ολυμπιακό. Είμαι χαρούμενος που δεν το είδα, γιατί δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσα».

Για το αν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε Χαρτς και Αμπερντίν:

«Κάθε ομάδα έχει τη δική της ποιότητα. Δεν μας νοιάζει τι έγινε τότε. Η Αμπερντίν δεν είναι τόσο επιθετική και πειθαρχημένη. Έχει έντονο πρέσινγκ, έχει παίκτες που αμύνονται πολύ σκληρά. Έχουν καλές μεταβάσεις. Πρέπει να δείξουμε τον μέγιστο σεβασμό. Για εμάς είναι ένα παιχνίδι που θα σηματοδοτήσει μια ενδεχόμενη πρόκριση. Δεν ξέρω πως θα διαχειριστεί η Αμπερντίν το παιχνίδι. Οι σκωτσέζικες ομάδες παλεύουν όλα τα παιχνίδια».

Για τα όσα δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης και τις απαιτήσεις που έχει από την ομάδα:

«Είναι ο ιδιοκτήτης. Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα μεγάλο βήμα μπροστά και μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει το σύστημα της Αθήνας. Με έχει κάνει καλύτερο και νικητή, αυτός δίνει το στίγμα. Δεν είμαι έκπληκτος, αλλά δεν το κριτικάρω. Αυτός είναι ο ηγέτης της ομάδας».

Για τον Μάρκος Αντόνιο:

«Ήταν εκτός για τρεις μήνες, τώρα άρχισε να προπονείται. Είναι στην ομάδα εδώ και 1.5 προπόνηση. Μπορεί λόγω της σωματοδομής του και την ποιότητάς του να ενσωματωθεί πιο γρήγορα, αλλά ήταν εκτός τρεις μήνες. Πρέπει να δώσουμε τον χρόνο που χρειάζεται.

Κάποιοι φίλοι του ΠΑΟΚ μετά το ματς με την Μπεϊτάρ, μού έλεγαν και "τώρα τι θα κάνουμε, πώς θα προκριθούμε με την Χάιντουκ". Αντιμετωπίζουμε όλες τις ομάδες με τις ίδιες πιθανότητες, ακόμα και εγχώρια κόντρα στις ομάδες του συστήματος. Αυτή είναι η ατμόσφαιρα και η κατάσταση γύρω από την ομάδα και αυτούς που την αγαπάνε. Τώρα στους ομίλους έχουμε πιθανότητα να προκριθούμε. Έχουμε ίσες πιθανότητες μέσα στα παιχνίδια. Έχουμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε περισσότερους παίκτες. Έχουμε, επίσης, θέληση από τους παίκτες που δεν έπαιξαν και να δείξουν τις ικανότητές τους. Έχουμε παίκτες που ήρθαν αργότερα, άλλους που πρέπει να βελτιωθούν, άλλους που βρίσκονται ακόμη σε διαδικασία εξέλιξης. Πρέπει να είμαστε ισορροπημένοι και να βλέπουμε από πού ξεκινήσαμε και πού φτάσαμε».