Aμπερντίν - ΠΑΟΚ 2-3: Ανατροπή με πέναλτι στις καθυστερήσεις κι «απόλυτο» παρά το 8λεπτο μπλάκ άουτ!

Ο ΠΑΟΚ παρότι δέχθηκε δύο γκολ σε 8 λεπτά στην επανάληψη (50' - 58') έμεινε επικεφαλής κι «απόλυτος» στον 7ο όμιλο του Conference League επικρατώντας 3-2 με νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις από πέναλτι του Σβαμπ.

Aμπερντίν - ΠΑΟΚ 2-3: Ανατροπή με πέναλτι στις καθυστερήσεις κι «απόλυτο» παρά το 8λεπτο μπλάκ άουτ!

Ως πρώτος κι «απόλυτος» του 7ου ομίλου του Conference League ολοκλήρωσε τις τρεις πρώτες του αγωνιστικές μετά το επεισοδιακό 2-3 με ανατροπή (από 2-0 στο 73') επί της Αμπερντίν στη Σκωτία!

Την τρίτη του νίκη στο γκρουπ...

Στο ματς που ο Ραζβάν Λουτσέσκου, έγινε ο προπονητής του ΠΑΟΚ με τους περισσότερους αγώνες στον πάγκο του η ομάδα του βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ, κόντρα στη ροή του αγώνα με 2-0. Οι κινήσεις του Ρουμάνου τεχνικού, που ξεπέρασε τον Άγγελο Αναστασιάδη βοήθησαν την ομάδα του να γλιτώσει την ήττα.

Στο πρώτο μέρος ο «δικέφαλος» -με εννέα αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στον Ατρόμητο- είχε μεγάλο ατού τον Κωσταντέλια που έφτασε κοντά στο γκολ στο 12' (όταν μιμήθηκε τον... Μέσι αλλά τον σταμάτησε το δοκάρι) και στο 38΄όταν βγήκε στην κόντρα, άλλαξε την μπάλα με τον Ζίβκοβιτς αλλά δεν μπόρεσε να... κρεμάσει Ρόος.

Στην επανάληψη ένα μπλάκ άουτ των φιλοξενούμενων έφερε το 2-0 με γκολ των Μιόβσκι (50') και Πολβάρα (58'), αλλά η είσοδος του Ντεσπόντοφ άναψε τη σπίθα της ανατροπής όπως και στο Eλσίνκι (κι εκεί 2-3).

Ο Boύλγαρος στο 73' στην πρώτη του επαφή με την μπάλα από τρομερή προσπάθεια του Κωσταντέλια που του έδωσε το γκολ στο... πιάτο μείωσε και ο Βιεϊρίνια με τη βοήθεια κόντρας (84') ισοφάρισε.

Κι αφού ο Κοτάρσκι πάνω στη γραμμή με το πόδι απέτρεψε το 3-2 σε κόρνερ, στο 96' ο Ρούμπεζιτς πάτησε τον Οζντόεφ πάνω στη γραμμή της περιοχής και το πέναλτι που υπέδειξε το VAR αξιοποίησε ο Σβαμπ προς τέρψιν των χιλίων εκδρομέων του ΠΑΟΚ!

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ– ΠΑΟΚ 2-3

Γήπεδο: «Πίτοντρι».

Σκόρερς: 50’ Μιόφσκι, 58’ Πoλβάρα - 73' Ντεσπόντοφ, 83' Βιεϊρίνια, 90+6 (πεν.) Σβαμπ.

Δαιτητής: Γκισχάμερ (Aυστρία)

Κίτρινες κάρτες: Ρούμπεζιτς - Σβαμπ, Εκόνγκ.

Κόκκινες κάρτες: -

ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ (Mπάρι Ρόμπσον): Ρος, Ντέβλιν, Γκάρτενμαν, Ρούμπεζιτς, Γένσεν, Μακένζι, Πολβάρα (73' Χέιζ), Σάινι, Μπάρον (73' Κλάρκσον), Μακγκράθ, Μιόβσκι (72' Ντουκ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιειρίνια, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (64' Μπάμπα), Τσιγγάρας (64' Οζντόεφ), Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον (73' Ντεσπόντοφ), Τόμας (64' Σαμάτα).